Skip to main content

Kevin Magnussen skal køre Le Mans

Kevin Magnussen skal fra den kommende sæson køre langdistanceløb for det franske Peugeot-team.

Kevin Magnussen skal blandt andet køre 24-timersløbet Le Mans for sit kommende hold, Peugeot. Foto: John Raoux/Scanpix

Kevin Magnussen skal blandt andet køre 24-timersløbet Le Mans for sit kommende hold, Peugeot. Foto: John Raoux/Scanpix

Racerkøreren Kevin Magnussen går i Tom Kristensens fodspor og jagter næste år succes i 24-timers-løbet Le Mans.

Det franske team Peugeot har offentliggjort en video på YouTube, hvor man præsenterer danskeren som en af syv nye kørere, som bliver en del af holdets kommende satsning på langdistanceløb.

– Le Mans er det største udholdenhedsløb i verden og det løb, som alle vil vinde. Det har en stor historie, som Peugeot er en stor del af. Jeg håber at bidrage til den historie, siger Magnussen.

Forlod Formel 1

Den danske racerkører sidder i år bag rattet i en Cadillac for holdet Chip Ganassi Racing i den amerikanske sportsvognsserie Imsa. Magnussen forlod i slutningen af 2020 motorsportens kongeklasse Formel 1 efter syv år. Han kørte de sidste år for Haas, og har før det repræsenteret Renault og McLaren.

Ifølge Ekstra Bladet har danskeren underskrevet en “længere aftale på en række år” med Peugeot. Mikkel Jensen er også blevet præsenteret som ny kører.

Den franske bilfabrikant annoncerede i 2019 sin kommende tilbagekomst til Le Mans. Sidste gang, der kørte en Peugeot på den legendariske bane, var i 2011. I 2009 vandt Peugeots fabrikshold løbet for første og hidtil eneste gang.

Dansk rekordholder

Tom Kristensen har rekorden for flest sejre på Le Mans med ni. Han tog sejrene fra 1997 til 2013.

Kevin Magnussen har aldrig kørt Le Mans. I forrige weekend kørte han sit første 24-timers-løb, da han stillede op i det amerikanske løb 24 Hours of Daytona med Chip Ganassi Racing-holdet.

Peugeot stiller fra 2022 op i den nyoprettede hypercar-klasse, som erstatter den hidtil højeste bilklasse, LMP1, og blandt andet giver fabrikanter lidt friere rammer end før til at designe og konstruere deres biler.

Del din kommentar