Kim Wall er blevet bisat

1. juni blev Kim Wall bisat ved en ceremoni i Sverige.

Udgivet Opdateret

1. juni blev journalisten Kim Wall bisat – cirka 10 måneder efter, hun sidst blev set i live.

Det skete ved en stille ceremoni i Sverige.

Det viser et opslag, som Ingrid Wall, Kim Walls mor, har lagt op på sin Facebook-profil.

“I går sagde vi et sidste farvel til vores Elskede Kim. Det var en fin og værdig udendørs ceremoni i det fantastiske vejr. Folk fra hele verden var kommet for at sige farvel”, står der blandt andet i det opslag, hvor man på det tilhørende billede tydeligt kan se den sorte urne, der indeholder Kim Walls jordiske rester.

Kim Wall bisat med dansk besøg

Drabsschef ved Københavns Politi Jens Møller Jensen deltog i bisættelsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Drabsschef ved Københavns Politi Jens Møller Jensen deltog i bisættelsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Blandt deltagerne var lederen af efterforskningen i sagen, drabschef Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

– Jeg var inviteret som privatperson til ceremonien. Derudover har jeg ingen kommentarer, siger Jens Møller Jensen til Newsbreak.dk.

(I galleriet over artiklen kan du forøvrigt se nøglepersoner fra sagen).

Peter Madsen kendt skyldig

25. april blev Peter Madsen kendt skyldig i sexmishandling, drab og partering af Kim Wall. Straffen for forbrydelsen lød på fængsel i livstid. Den straf har han anket til Østre Landsret.

Tidslinje over ubådssagen

Peter Madsen har nægtet sig skyldig i drabet på svenske Kim Wall.

Ikke desto mindre har han opgivet at blive frifundet, efter at han 25. april 2018 blev idømt fængsel på livstid i Københavns Byret. Ankesagen i Østre Landsret vil derfor alene handle om straffens længde.

Sagen har været en af de mest opsigtsvækkende drabssager – både i Danmark og i udlandet. Her kan du få et overblik:

* 10. august 2017 tager Peter Madsen og Kim Wall ud i ubåden “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København. Formålet med turen er for Walls vedkommende at skrive en artikel om Madsens raketprojekt.

* 11. august finder man ubåden i Køge Bugt. Madsen bliver reddet i land og forklarer, at hans svenske gæst er sat i land aftenen før. Alligevel anholdes han og sigtes for drab.

* 12. august ændrer Peter Madsen forklaring. I grundlovsforhøret hævder han, at Wall døde, da hun fik en tung luge i hovedet, og at han efterfølgende “begravede hende til søs” i hel stand.

* 21. august dukker en kvindelig torso op i vandet ved Amager. Politiet oplyser, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”. Dna-profilen matcher Kim Wall.

* 7. oktober oplyser politiet, at Kim Walls hoved, to ben, tøj og en kniv er fundet i Køge Bugt. Der er ingen spor af fraktur på kraniet. Dermed forekommer det usandsynligt, at Madsens forklaring om hendes død er sand.

* 14. oktober ændrer Peter Madsen endnu engang forklaring. Nu siger han, at Wall døde af kulilteforgiftning, mens han var på ubådens dæk. Han erkender at have parteret liget.

* 16. januar 2018 oplyser anklagemyndigheden, at der er rejst tiltale mod Madsen for efter forudgående planlægning at have bundet, sexmishandlet, dræbt og parteret Kim Wall. Der er krav om fængsel på livstid.

* 8. marts begynder retssagen i Københavns Byret. I løbet af sagen, der strækker sig over 12 retsdage, føres blandt andet 36 vidner.

* 25. april idømmes Peter Madsen fængsel på livstid. Den hårde straf skyldes blandt andet, at forbrydelsens brutalitet.

* 7. maj 2018 oplyser Statsadvokaten i København, at ankesagen kun vil handle om straffens længde. Madsen har altså opgivet kravet om frifindelse.

* Østre Landsret har afsat tre dage til ankesagen. Det drejer sig om 5., 12. og 14. september 2018.

Kilde: Ritzau.

Kim Wall blev 30 år.

Powered by Labrador CMS