Skip to main content

Klar til Super Bowl

Om to uger står quarterbacklegenden Tom Brady i sin Super Bowl nummer ti - men for første gang for Tampa Bay. Chiefs har mulighed for at genvinde

Tom Brady fejrer sejren i de døende sekunder af kampen mellem Tampa Bay Buccaneers og Green Bay Packers. Foto: Stacy Revere/AFP

Tom Brady fejrer sejren i de døende sekunder af kampen mellem Tampa Bay Buccaneers og Green Bay Packers. Foto: Stacy Revere/AFP

Den legendariske quarterback Tom Brady er klar til sin tiende Super Bowl i karrieren, hvilket er flere end nogen anden har opnået. Det står klart, efter at Tampa Bay Buccaneers natten til mandag dansk tid har slået Green Bay Packers med 31-26 i finalen i NFC, som er den ene af de to konferencer i NFL.

43-årige Bradys navn har i mange år været synonym med New England Patriots. Dette års Super Bowl bliver hans første for Tampa Bay, efter at han skiftede til Florida-holdet.

Med Brady ved roret er Tampa Bay efter 13 års slutspilstørke tilbage i det sjove selskab, og for første gang siden 2003 er holdet også i en Super Bowl. Brady kastede for 280 yards og lykkedes med at kaste tre touchdowns. I alt 20 af stjernens 36 afleveringer var succesfulde.

– Det har været en lang proces for hele holdet, og det var bare en flot holdindsats i dag. Vores spil var en smule ujævnt, men forsvaret leverede en stor indsats, og det får vi brug for igen om et par uger, siger Brady efter kampen ifølge nyhedsbureauet AFP.

I Super Bowl, der spilles søndag 7. februar, møder Tampa Bay NFL-mesterholdet Kansas City Chiefs, der senere natten til mandag slog Buffalo Bills i AFC-finalen.

Uvished i forberedelserne

Efter en sejr på 38-24 natten til mandag dansk tid over Buffalo Bills er Kansas City Chiefs nemlig klar til Super Bowl 55 mod Tampa Bay Buccaneers og stjernen Tom Brady. Kansas’ forberedelser til finalen i AFC, den ene af de to NFL-konferencer, var præget af uvished om quarterbacken Patrick Mahomes, der ugen forinden pådrog sig en hovedskade.

Først fredag blev Mahomes meldt klar til opgøret, men stjernen viste ingen tegn på eftervirkninger af hjernerystelsen og kom til at spille en nøglerolle i det, der endte med at blive en overbevisende sejr.

Indledningsvis var det Buffalo Bills, der tog en tidlig føring på 9-0, hvilket også var stillingen efter første quarter. Herefter kom Kansas City Chiefs bedre i gang, og da andet quarter var ovre, førte Chiefs med 21-12.

Det kom Buffalo Bills aldrig tilbage fra – blandt andet på grund af en god præstation af Mahomes, der kastede i alt tre touchdowns og havde succes med 29 af i alt 38 afleveringer. Han kastede for 325 yards i alt.

Mahomes roste holdet til skyerne efter kampen.

– Det, som er afgørende for det her hold, er, at vi stoler på hinanden. Hver eneste gang vi går på banen, så giver vi alt, hvad vi har, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kansas City Chiefs kan blive det første hold, der genvinder Super Bowl, siden New England Patriots lykkedes med at gøre det i sæsonerne 2003 og 2004. Med Brady ved roret. Selvfølgelig.

Del din kommentar