Skip to main content

Koder til 2,2 milliarder email-konti lækket

Det er ikke så lidt, hackerne kan tilgå på nettet.

Lækket er det største i verdenshistorien, siger eksperter. (Foto: Scanpix)

Lækket er det største i verdenshistorien, siger eksperter. (Foto: Scanpix)

For få uger siden kunne Newsbreak.dk fortælle, at sikkerhedseksperten Troy Hunt var faldet over et kæmpestort læk på nettet, der indeholdt næsten 22 millioner passwords og mere end 700 millioner email-adresser.

Det læk kaldte Troy Hunt for Collection #1. Nu er han faldet over Collection #2. Og det får Collection #1 til at blegne, skriver Computerworld.

Collection #2 består nemlig af 2,2 milliarder mailadresser og passwords, som ifølge Troy Hunt bliver delt lystigt mellem hackere på nettet.

Lækket skulle være det største, der nogensinde er set.

Og som om det ikke er slemt nok, så siger Troy Hunt at han ligger inde med i alt fem “Collections”. De tre resterende vil senere blive offentliggjort.

Det kan du selv gøre

På hjemmesiden haveibeenpwned.com kan du selv tjekke, om din email-adresse har været en del af Collection #1– eller et tidligere – læk.

Det er Troy Hunt selv, der står bag den hjemmeside. Han har opdateret siden med de mange nye e-mails og passwords, så alle kan tjekke om de er blevet en del af det nye læk.

Han har dog endnu ikke fået opdateret siden med det massive læk, som Collection #2 udgør

Til gengæld kan man ifølge Computerworld tjekke  hos tyske Hasso Plattner-Institut, der står bag den såkaldte ’Identity Leak Checker.

Denne tjeneste tjekker, om en mail-adresse kan kobles med oplysninger fra nettet – eksempelvis navn, IP-adresser, passwords og lignende, skriver Computerworld.

Del din kommentar