Skip to main content

Kommunal leder søgte efter ‘frisk pige’

En afdelingsleder og en kommune står med røde ører. Lederen annoncerede efter en 'frisk kvinde' til et vikarjob. Det fik en mand til at klage, og han har nu fået medhold af Ligebehandlingsnævnet

Citathistorie: NB-Kommune.

En afdelingsleder i en kommune stod og manglede vikarer til undervisning på en skole. Lederen lavede et opslag på Facebook med jobbet, og her fremgik det, at kommunen søgte efter en “frisk kvinde”.

Den formulering fortryder afdelingslederen og kommunen nok. For det er en klar overtrædelse af forbuddet mod annoncering efter personer af et bestemt køn. Det fremgår af en afgørelse i Ligebehandlingsnævnet, skriver NB-Kommune.

Den 13. januar 2020 skrev den kommunale afdelingsleder følgende i et opslag på Facebook:

”Vores dygtige vikarer har fået andre opgaver og vi mangler derfor nye lærer vikarer på [Navn på skole red.]. Vi vil derfor rigtig gerne møde lærerstuderende som kunne have mod på opgaven. Vi mangler vikarer til det daglige fravær derudover har vi et barselsvikariat i 2. klasse med dansk og masser af idræt på skemaet, så er du en frisk kvinde som har dansk og idræt på linje – hører vi gerne fra dig.”

Opslaget fik en mand til at klage til Ligebehandlingsnævnet. Manden søgte ikke selv stillingen, fordi det ifølge nævnets sagsbeskrivelse “ikke gav mening for ham at søge et job, hvor han på forhånd vidste, at han var udelukket på grund af sit køn.”

Af afgørelsen fra Ligebehandlingsnævnet fremgår, at den formastelige afdelingsleder ifølge nævnets vurdering handlede på kommunens vegne, selv om der var tale om et privat opslag på Facebook. Nævnets konklusion er ifølge NB-Kommune:

“Indklagede (kommunen, red.) har handlet i strid med forbuddet mod annoncering efter personer af et bestemt køn.”

Del din kommentar