Kommunale kroner til Amagers skibakke i hus

Amager Bakke ovenpå Amager Ressource Center, der blandt andet skal rumme en skibakke ser nu ud til at blive ført ud i livet. Foto: Bjarke Ingels Group
Udgivet Opdateret

Størstedelen af finansieringen af en 90 meter høj skibakke, der skal bygges på toppen af et nyt forbrændingsanlæg på Amager, er på plads.

Det sker, efter at de fem kommuner Frederiksberg, København, Hvidovre, Taarnby og Dragør, der sammen ejer forbrændingsanlægget, er blevet enige om, hvor mange penge de hver især skal bidrage til projektet med. Det skriver politiken.dk.

Det vil koste omkring 70 millioner kroner at give københavnerne og deres gæster mulighed for at dyrke alpint skiløb på Amager. Heraf bidrager de fem kommuner med 42,2 millioner kroner, mens fonden R98 vil give ti millioner kroner. Resten af pengene skal komme fra andre fonde.

Og nu hvor hovedparten af pengene er på plads, er Patrik Gustavsson, der leder skibakkeprojektet for Amager Ressource Center, fortrøstningsfuld:

»Hvis vi ikke havde kommunerne med, kunne vi ikke gå ind i en dyb dialog med fondene. Nu skal vi skrue op for tempoet i processen, så vi kan lande de sidste cirka 20 millioner. Gerne før jul, hvis det kan lade sig gøre, men allersenest i løbet af foråret, da projekteringen af taget begynder der, og vi vil gerne have byggeriet af forbrændingen og det rekreative på taget til at være i sync,« siger han til politiken.dk

Københavns Kommune er den af de fem kommuner, der bidrager med mest: 30,8 millioner kroner, mens Dragør Kommune spæder til med mindst: 800.000 kroner. De sidste tre kommuner bidrager hver med mellem 2,3 og 5,5 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS