Skip to main content

Kraftigt jordskælv

Der er ikke udsendt tsunamivarsel, og atomkraftværker kører normalt efter jordskælv ud for Fukushima-regionen

Oprydningen er i gang i en vinforretning i byen Fukushima i Japan, efter at regionen blev ramt af et kraftigt jordskælv lørdag. Foto: Unknown/Scanpix

Oprydningen er i gang i en vinforretning i byen Fukushima i Japan, efter at regionen blev ramt af et kraftigt jordskælv lørdag. Foto: Unknown/Scanpix

Snesevis af mennesker er kvæstet efter et kraftigt jordskælv ud for Japans østkyst lørdag.

Det skriver det japanske nyhedsbureau Kyodo.

Skælvet indtraf i Fukushima-regionen og sendte kraftige rystelser gennem bygninger i regionen.

Det havde en beregnet størrelse på 7,3 og fandt sted omkring 60 kilometer under jordens overflade. Det meddeler Japans meteorologiske institut. Skælvet ramte regionen omkring klokken 15 dansk tid.

Det kunne også mærkes i hovedstaden Tokyo, der ligger flere hundrede kilometer derfra. Også her rystede og svajede bygningerne.

En stor del af det nordøstlige Japan er uden elektricitet efter skælvet. Omkring 950.000 husstande har ingen strøm, siger en regeringstalsmand til tv-stationen NHK.

Ingen større skader

Der er dog ikke meldinger om større skader som følge af skælvet. Der er heller ikke udsendt varsel om tsunamier.

Fukushima blev i marts 2011 ramt af et jordskælv, der lagde mange bygninger i det nordøstlige Japan i ruiner.

Skælvet udløste desuden en voldsom tsunami, der ramte et atomkraftværk i byen og førte til den værste atomkatastrofe, verden har oplevet i omkring 25 år.

Lørdagens jordskælv har ikke medført nogen uregelmæssigheder på værket i Fukushima eller andre atomkraftværker, meddeler Tokyo Electric Power Company Holdings, der ejer værket.

Del din kommentar