Skip to main content

Kronprins Frederik ramte plet med den første sten

Kronprins Frederik satte den første sten og satte den lige i centrum. Foto: Claus Fisker/Scanpix.

Kronprins Frederik satte den første sten og satte den lige i centrum. Foto: Claus Fisker/Scanpix.

Kronprins Frederik deltog fredag eftermiddag i den officielle åbning af Le Gruyère European Curling Championships 2015 og satte i flot stil mesterskabets først sten, der ramte plet lige midt i huset.

Le Gruyère European Curling Championships 2015 er nu officielt åbnet, og det var H. K. H. Kronprins Frederik, der fredag kl. 16.30 lod den første sten glide over isen og til begejstring for både spillere og publikum placerede den perfekt lige midt i huset. Dermed står Esbjerg nu i curlingens tegn, når 46 curlinghold med de bedste europæiske kvindelige og mandlige curlingspillere indtager isen i Granly Hockey Arena og Esbjerg Curlinghal fra den 20. til 28. november.

Før Kronprins Frederik gik på isen, blev han modtaget i Esbjerg af borgmester, Johnny Søtrup, præsidenten for det internationale curlingforbund, Kate Caithness, og formanden for Dansk Curling Forbund, Susanne Slotsager, og arrangørerne, der også tæller Sport Event Denmark, havde set frem til det royale besøg. Kongehusets opbakning er nemlig i høj grad med til at skabe positiv opmærksomhed om mesterskabet og give såvel spillere som publikum en uforglemmelig oplevelse.

Indmarch for fuld sækkepibemusik

For fuld sækkepibemusik og med landenes faner vajende over isen deltog Kronprinsen først i indmarchen og var derefter klar til at sætte den første sten i selskab med formanden for Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg, Jakob Lose, der på bedste curlingmanér var klar med kosten, og de to fik assistance af unge danske curlere. Kronprinsen fik også lejlighed til at møde spillerne på det danske kvinde- og herrelandshold, der begge deltager ved EM i henholdsvis A- og B-rækken.

Det er anden gang, at Esbjerg Kommune er vært for et internationalt curlingmesterskab, og i 2019 skal VM for kvinder igen afholdes i Esbjerg. I sin åbningstale understregede Johnny Søtrup, at han var glad for igen at byde den internationale curlingverden velkommen i byen.

– For mange af jer vil Esbjerg være jeres hjem i den næste uge, og hvis I føler et pust af energi, skal I ikke undre jer, for Esbjerg Kommune er Danmarks EnergiMetropol, og jeg vil opfordre jer til at tage del i energien, sagde borgmesteren i sin tale og sluttede af med at ønske alle et godt mesterskab.

Del din kommentar