Kronprins Frederik tilbragte dagen med veteraner og deres børn

Søndagens særlige besøg vakte glæde hos store som små.

Udgivet Opdateret

En gang om måneden mødes familier med PTSD-krigsveteraner i en naturklub sammen med frivillige fra Red Barnet og behandlere fra psykatrien. I dag fik flokken besøg af en særlig gæst, Hans Kongelige Højhed kronprins Frederik, og det møde vakte glæde hos børn og voksne. Det skriver Red Barnet i en pressemeddelelse.

Dagens møde i naturklubben fandt sted ved Skærbæk Strandpark nær Frederica, og de cirka 30 børn og forældre gik på krabbejagt med nybyggede krabbestænger og fiskenet.

Efterfølgende var der væddeløb med krabberne på stranden, og Frederik styrede her slagets gang.

– I naturen er der højt til loftet, og der er masser af ting, man kan tage sig til. Børnene kan løbe rundt og have deres egen fest. De føler sig trygge, fordi de ved, at forældrene er der, og så kan de flytte sig lidt længere væk og lidt længere ud i skoven. Naturen er med til at give dem den ro, siger Kronprinsen i pressemeddelelsen.

Ud af krigens skygge

Naturklubben er en del af projektet “Ud af krigens skygge.” Det henvender sig blandt andet til PTSD-ramte veteranfamiler og deres børn, og indsatsen sker i samarbejde mellem Red Barnet og Afdelingen for Traume- og Torturoverlevere (ATT), Psykiatrien i Region Syddanmark.

Således er det familierne selv der mødes, med støtte fra frivillige hos Red Barnet og behandlere fra ATT. Red Barnet skriver i pressemeddelelsen, at møderne i naturen giver en bedre traumebehandling, og behandlerne og de frivilliges indsats har imponeret kronprinsen.

– De gør en stor forskel for familierne. I dag har de skabt nogle fantastiske rammer med krabbefiskeri og suppespisning ved bål. Det har været en rigtig dejlig dag, siger Kronprinsen. Møderne i naturklubben byder i øvrigt altid på mad over bål, og i dag stod den på pandebrød, tomatsuppe og samtaler omkring bålet.

Begejstret over besøget

Det var ikke kun børnene og deres forældre, der satte pris på Frederiks besøg. Også hos Red Barnet udtrykker man glæde over, at kronprinsen brugte en søndag ved Skærbæk Strandpark.

– Det er af uvurderlig betydning, at Kronprinsen tager med på tur sammen med vores naturklub for PTSD-ramte veteranfamilier. Det er imponerende at se, hvordan Kronprinsen kaster sig ud i aktiviteterne sammen med børnene. Kronprinsen har et kæmpe engagement i børnesagen og er optaget af, hvordan vi får skabt gode vilkår og stærke fællesskaber for alle børn. Denne dag vil blive husket længe, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær ved Red Barnet.

Powered by Labrador CMS