Kvinder sover bedre med hunden ved siden af

Hvis kvinder vil have den optimale søvn, er det altså ikke med kæresten ved siden af. Kvinders søvn er bedre med hunden som sengepartner.

Udgivet Opdateret

Nu er der altså endnu en grund til at sende manden på sofaen og inviterer hunden op i sengen. En ny amerikansk undersøgelse viser, at kvinder for en bedre nattesøvn, når de deler seng med hunden.

Udover at kvinders nattesøvn er af højere kvalitet, er der også flere fordele ved at sove ved siden af menneskets bedste ven.

Det skriver ALT.

Hund i sengen

Den amerikanske professor i dyreadfærd Christy L. Hoffman har undersøgt søvnkvaliteten hos 962 amerikanske kvinder. Heraf sov 55 procent af kvinderne med en hund i sengen, mens 57 procent af dem også delte sengen med en partner udover hunden.

Professoren fandt ved at stille spørgsmål vedrørende kvindernes søvnkvalitet samt analyseret indsamlet data ud af, at kvinder med hunde i sengen oplever en bedre søvnkvalitet.

Tryg ved hunden

Undersøgelsen viste også, at det har en betydning for kvinders opfattelse af tryghed, om det er hunden eller manden, der ligger ved siden af hende i dobbeltsengen.

Professoren forklarer, at hun havde troet, at kvinderne havde vægtet deres partnere og hunde tilsvarende på spørgsmål om tryghed og komfort.

Men overraskende fandt kvinderne hunden som værende den bedste kilde til sikkerhed og komfort.

Søvnvaner

Der er dog et men i forhold til undersøgelsen. Den forbedrede søvnkvalitet ved kvinde med hunde som sengepartnere, kan måske skyldes, at hundeejere har sundere søvnvaner.

I undersøgelsen gik gennemsnittet af de kvindelige hundejere tidligere i seng, mens de også stod tidligere op.

Data viser, at hunden muligvis er bedre til at tilpasse sig deres ejers søvnrutiner sammenlignet med den menneskelige partner.

Powered by Labrador CMS