Skip to main content

Læge-drabet: Stor ransagning efter anholdelse

Efter anholdelse - og varetægtsfængsling - af en 54-årig mand, der er sigtet for drabet på lægen Charlotte Asperud, har der nu været en stor ransagning af et sommerhus.

Et sommerhus cirka 30 kilometer fra Tisvildeleje blev  ransaget af Nordsjællands Politi. Det har relevans i efterforskningen af læge-drabet. Foto: Local Eyes
Et sommerhus cirka 30 kilometer fra Tisvildeleje blev ransaget af Nordsjællands Politi. Det har relevans i efterforskningen af læge-drabet. Foto: Local Eyes
Politiet delte dette privatfoto af den dræbte læge i håbet om at få henvendelser fra offentligheden. (Foto: Privatfoto/Nordsjællandspoliti/Ritzau Scanpix)
Politiet delte dette privatfoto af den dræbte læge i håbet om at få henvendelser fra offentligheden. (Foto: Privatfoto/Nordsjællandspoliti/Ritzau Scanpix)
Den 58-årige læge blev fundet gennemtævet i sit hjem i Tisvildeleje den 30. april. Hun døde senere af sine kvæstelser. Foto: local Eyes
Den 58-årige læge blev fundet gennemtævet i sit hjem i Tisvildeleje den 30. april. Hun døde senere af sine kvæstelser. Foto: local Eyes

Der er blot cirka 30 kilometer mellem Aspevej i Tisvildeleje, hvor den 58-årige læge Charlotte Asperud brutalt blev tæsket ihjel med op mod 20 slag med stump genstand, og så det sommerhus i Nordsjælland, hvor Nordsjællands Politi tirsdag foretog en ransagning.

Se video hos Local Eyes.

Onsdag bekræfter efterforskningsleder Henrik Gunst over for Newsbreak.dk, at den omfattende ransagning med blandt andre politiets teknikere ganske rigtigt har relation til den igangværende drabsefterforskning, der nåede et midlertidigt gennembrud med varetægtsfængsling af en mistænkt tirsdag.

– Det passer. Vi er ikke længere fysisk til stede på adressen, men vi er heller ikke færdige med vores undersøgelser, der vedrører stedet, siger Gunst uden at ville uddybe, hvad politiet ledte efter, og om de eventuelt har fundet noget.

Ransagningen fulgte i kølvandet på et grundlovsforhør ved Retten i Helsingør, hvor en 54-årig mand, der ifølge lokalmedier er kendt for indbrudskriminalitet. blev varetægtsfængslet i fire uger som sigtet for røveriforsøg og manddrab.

Røveri gik galt

Under grundlovsforhøret kom det frem, at den mistænkte ifølge politiet brød ind i den 58-åriges bolig – med berigelse for øje – gennem et vindue den 30. april klokken cirka 02.45. Da indbruddet tilsyneladende gik galt, blev Asperud overfaldet med hvad, politiet mener er op mod 20 slag med et stumpt instrument.

Da hun senere blev fundet, fordi en bekendt undrede sig over manglende kontakt til hende, blev hun fløjet på Rigshospitalet med helikopter, men hendes liv stod ikke til at redde. Hun døde ud på aftenen.

Hvad anklagemyndigheden fremlagde af beviser under grundlovsforhøret, er ikke til at indlemme offentligheden i, da senioranklager Bente Schnack ifølge Ritzau, der var til stede i retten, anmodede om lukkede døre, da politiets efterforskning stadig er på et tidligt stadie.

Det valgte dommer Allan Gaardbo at efterkomme med begrundelse i, at det kan være skadeligt for efterforskningens videre muligheder. Pressen og øvrig offentlighed måtte derefter forlade retssalen.

Gik all-in

I et fuldkommen utraditionelt skridt valgte efterforskerne hos Nordsjællands Politi at offentliggøre et billede af den dræbte læge sammen med flere personlige oplysninger og ikke mindst en gruopvækkende lydfil, hvor moderens stemme kunne høres sige blandt andet “læg dig ned”.

Det var et forsøg på at “gå all-in”, som Henrik Gunst betegner det utraditionelle skridt over for Newsbreak.dk onsdag. Håbet var, at nogen kunne genkende stemmen, og billedet af offeret skulle være med til at gøre hele sagen mere håndgribelig for offentligheden.

Flere kontaktede i dagene efter politiet med tip til, hvem den uhyggelige stemme kunne tilhøre. Til trods for det, var det ikke en decideret faktor i, hvad der ledte til anholdelsen af den 54-årige, som tirsdag i retten nægtede sig skyldig i både røveriforsøg og manddrab – og i øvrigt nægtede at udtale sig.

– Han blev anholdt på baggrund af andre tekniske undersøgelser, vi selv har foretaget, siger Henrik Gunst onsdag uden at komme det nærmere.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, hvorfor Newsbreaks omtale af nogle forhold begrænses.

Del din kommentar