Skip to main content

Lars Rasmussen om Nærkontakt: -Fik kontakt til afdød kammerat

Den clairvoyante Sebastian fik i Nærkontakt kontakt til Lars Rasmussens afdøde kammerat.

Lars Rasmussen oplevede i Nærkontakt, at de fik kontakt til hans afdøde kammerat, Charly. Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks Danmark.
Lars Rasmussen oplevede i Nærkontakt, at de fik kontakt til hans afdøde kammerat, Charly. Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks Danmark.
– Den clairvoyante Sebastian fik kontakt til min afdøde kammerat Charly, fortæller Lars Rasmussen til Kendte.dk. Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks Danmark.
– Den clairvoyante Sebastian fik kontakt til min afdøde kammerat Charly, fortæller Lars Rasmussen til Kendte.dk. Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks Danmark.
Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks Danmark.
Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks Danmark.

Sebastian Klein og Özlem Cekic rettede fornylig voldsom kritik mod Kanal 4-programmet “Nærkontakt”.

De mente blandt andet, at der var manipuleret med sandheden.

Men den kritik forstår tidligere landsholdspiller på herrelandsholdet i håndbold – og nuværende træner i Ungarn, Lars Rasmussen, ikke:

– Det de siger er ikke min oplevelse af det som jeg har oplevet, da jeg deltog, siger Lars Rasmussen til Kendte.dk.

Fik kontakt til afdød kammerat

Han har selv medvirket i et afsnit af “Nærkontakt”:

– Den clairvoyante Sebastian fik kontakt til min afdøde kammerat Charly. De sagde nogle ting, som kun jeg og Charly vidste, forklarer Lars Rasmussen til Kendte.dk.

Her nævner han blandt andet, at de sammen havde planer om at flytte til Spanien.

Lars Rasmussen oplevede ingen gætterier – manipulation eller ord der var klippet sammen.

Han fortæller videre, at han fik ting med derfra, som han i dag bruger som træner:

– Og det har virket, slutter Lars Rasmussen.

Lars Rasmussen er glad for at have deltaget i programmet.

Sebastian Klein meget utilfreds

Sebastian Klein var meget utilfreds med, at clairvoyante i “Nærkontakt” fremstilles som personer, der vitterlig er synske:

– Hvis noget bliver klippet på sådan en måde, så det fremgår som sandhed – og tydeligvis ikke er sandhed, så er det løgn, fortalte Sebastian Klein den 11. oktober til Kendte.dk.

– Der er nogle journalistiske betingelser omkring, hvordan man klipper og bearbejder den slags ting. Og de er ikke overholdt. Så bliver jeg nødt til at gøre opmærksom på det, forklarer Sebastian Klein.

– Hvis man fremstiller nogle menneskers evner og siger de er overnaturlige – og de tydeligvis ikke er det – og klipper det så det ser ud til at de er overnaturlige, så er det løgn, sagde Sebastian Klein til Kendte.dk.

Tv-station uforstående over for kritikken

Hos Discovery Networks Danmark, der blandt andet står bag Kanal 4, står man uforstående over for Sebastian Kleins kritik:

– Jeg tror ikke, der er nogen som har set programmet med Sebastian, der er i tvivl om hans holdning til det spirituelle. Det står meget klart hele vejen igennem, at han ikke tror på noget af det, han oplever i løbet i dagen. Vi er derfor både ærgerlige, men også en smule undrende over, at Sebastian sidder tilbage med en anden oplevelse af programmet, sagde programdirektør Anne Garlichs samme dag til Kendte.dk.

Özlem Cekic: -Kritikken klippet væk

Tidligere folketingsmedlem, Özlem Cekic, der i deltog i samme udsendelse som Sebastian Klein, fortalte at kritikken blev klippet væk:

– Jeg synes de har klippet programmet i en grad, at det virker som om, at de clairvoyanter faktisk gætter rigtigt. Og det er faktisk ikke rigtigt. Da jeg sidder med clairvoyanten, der kan have kontakt til de afdøde mennesker, gætter han faktisk forkert 20 gange, fortalte Özlem Cekic 12. oktober til Kendte.dk:

– Til sidst er der ikke flere valgmuligheder og så gætter han rigtigt.

Hertil sagde programdirektør Anne Garlics:

– Til hvert program, der varer 42 minutter, er der optaget ca. 14 timers materiale, og som i alle andre tv-produktioner sker der naturligvis en frasortering af materiale i redigeringsprocessen.

– Det er en hel normal proces i al medieproduktion – og noget, som medievante personer som Øzlem Cekic kender til. ’Nærkontakt’ er et underholdningsprogram – det er ikke et dokumentarisk projekt eller et faktaprogram, der forsøger at afdække eller undersøge, hvad der er sandt eller falsk.

– Så derfor frasorterer vi også optagelser, som ikke fortæller noget om de medvirkende – eksempelvis også tilfælde, hvor et medie ikke rammer plet. Men det betyder ikke, at de optagelser slet ikke er med. Det vil man også kunne se, hvis man ser programmet med Sebastian og Özlem Cekic, sagde Anne Garlichs til Kendte.dk.

Del din kommentar