Skip to main content

Lille fugl lærer at gå

Den lille sangdrossel fik snesko på for at få strukket sine små fødder ud.

Den lille fugl blev behandlet, så den igen kunne gå.
Foto: California Wildlife Center

Den lille fugl blev behandlet, så den igen kunne gå.
Foto: California Wildlife Center

En lille sangdrossel er blevet reddet af et dyrelivs center. Den lille fugl kunne nemlig ikke gå, noget centeret valgte at fikse ved at give den bittesmå snesko på. California Wildlife Center hjælper mange vilde dyr, helt fra californiske søløver til høge til egern. Men denne gang var det en meget lille fugl, der havde brug for hjælp.

Den lille fugl led af noget kaldet “krøllede fødder”. Det betyder at fødderne er bøjet, så dyret ikke kan gå rigtigt. Det er en almindelig lidelse hos fugle, og centeret behandler det ved at strække fødderne ud. Det er her sneskoene kommer ind i billedet, da de sætter fødderne i spænd. En af dyrlægerne på centeret, Lorraine Barbosa, har skrevet, at fuglen havde skoene på en uge, hvorefter den blev sat fri igen.

– Fuglen havde skoene på i en uge. Normalt giver vi dem på i fem til syv dage efter hvor alvorligt det er, skriver Barbosa på centerets hjemmeside.

– Vi overvåger herefter dyrene i et par dage for at se om lidelsen kommer tilbage. Hvis de behandles unge nok, er de kureret resten af livet.

Fuglene er glade for sko

Ifølge Barbosa har dyrene ikke noget problem med at gå rundt med skoene:

– Fuglene accepterer normalt skoene. Hvis de kun har en på den ene fod, så kan de endda sidde på reb og grene.

Den lille fugl er nu helt rask og sluppet fri. Den blev fundet i marts og sat fri i april. Centeret valgte dog først at offentliggøre historien i slutningen af august.

Det her er blot ét af de tilfælde, hvor centeret har reddet vilde dyr. I starten af september reddede centeret en havskildpadde, der var blevet fanget af en fiskekrog.

Du kan læse flere historier på deres hjemmeside: Her.

Del din kommentar