Livsvigtig viden: Sådan får du sunde tænder

Sunde tænder er altafgørende for dit helbred.

Sunde tænder er meget vigtigt for dit helbred. KLIK VIDERE OG SE GODE TIPS TIL, HVORDAN DU BEDST PASSER PÅ DINE TÆNDER. Arkivfoto.
Sunde tænder er meget vigtigt for dit helbred. KLIK VIDERE OG SE GODE TIPS TIL, HVORDAN DU BEDST PASSER PÅ DINE TÆNDER. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

De fleste er sikkert klar over, at tandhygiejne er vigtigt for at undgå huller i tænderne – men faktisk er der en hel del andre sundhedsmæssige konsekvenser, hvis man ikke er omhyggelig nok med tandbørsten.

Newsbreak.dk. har tidligere skrevet om, hvordan dårlig tandhygiejne er blevet sat i forbindelse med sygdommen demens, og Netdoktor.dk skriver desuden, at der muligvis også er en sammenhæng mellem dårlige tænder og hjerte-kar sygdomme.

God tandhygiejne er derfor meget vigtigt, og derfor har Forbrugerrådet Tænk samlet ni tips til, hvordan du sørger for, at din tænder i tiptop stand.

Et af dem er, at du minimum skal børste tænder i to minutter ad gangen.

Ifølge Ritzau passer to minutter lige nøjagtigt med, at du kan nynne omkvædet til sangen “I en lille båd, der gynger” af Flemming “Bamse” Jørgensen fire gange – så det skulle være til at huske.

Du kan se samtlige gode tandhygiejne-råd fra Tænk i galleriet ovenfor.

Powered by Labrador CMS