Skip to main content

Louisa dræbt på ferietur: Lørdag bliver hun mindet

Flere personer er anholdt i sagen, hvor Louisa Vesterager Jespersen blev fundet dræbt sammen med sin norske veninde 28-årige Maren Ueland.

Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen blev 7. januar mindet med to minutters stilhed  Universitetet i Sørøst i Norge.. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. (Foto: Bendiksby, Terje/Ritzau Scanpix)
Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen blev 7. januar mindet med to minutters stilhed Universitetet i Sørøst i Norge.. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. (Foto: Bendiksby, Terje/Ritzau Scanpix)
Louisa Vesterager Jespersen blev fundet dræbt i december. Foto: Scanpix/Bovec Sports Center Archive/Reuters
Louisa Vesterager Jespersen blev fundet dræbt i december. Foto: Scanpix/Bovec Sports Center Archive/Reuters

Familie og venner til 24-årige Louisa Vesterager Jespersen, som blev dræbt i Marokko 17. december, siger et sidste farvel til den unge kvinde lørdag.

Denne dag bliver hun bisat ved en højtidelighed fra Fonnesbæk Kirke i Ikast. Det oplyser Ritzau, men det har for Newsbreak.dk ikke været muligt at få det bekræftet.

Familien oplyser i en dødsannonce i Ugeavisen Grindsted, at der er tale om en højtidelighed.

I annoncen er et billede af Louisa Vesterager Jespersen trykt sammen med en besked fra hendes mor.

– Jeg længes efter at se dig. Jeg længes efter at høre din stemme. Døden tog dig fra mig, og tomrum er alt, der er tilbage. Hvil i fred vores søde engel, du vil altid være i vores hjerter, lyder det.

Dobbeltdrab førte til flere anholdelser

Louisa Vesterager Jespersen blev fundet dræbt sammen med sin norske veninde 28-årige Maren Ueland.

De to var på ferie i Marokko, da de på brutal vis blev slået ihjel i et populært turistområde i nærheden af landsbyen Imlil i Atlasbjergene.

Kvinderne studerede på Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark og var begge erfarne friluftsmennesker.

Det er også Louisa Vesterager Jespersens kærlighed til naturen, som blandt andre hendes far hæfter sig ved på en mindeside.

– Med sin rejselyst fik Louisa mødt mange mennesker, hvoraf venskaber opstod. Louisa fandt sit rette element i naturen. Fra det storslåede til selv den mindste blomst kunne hun begejstres og finde forundring.

– En ringe trøst for os tilbage er, at Louisa døde i færd med det, som hun holdt allermest af. På vej mod nye eventyr. Æret være Louisas minde. Dit smil og din styrke vil altid være i vores hjerte og sjæl, skriver familien.

Adskillige personer er blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af drabene.

Fire af de anholdte optræder på en video, der blev offentliggjort en uge før drabene, hvor de sværger troskab til Islamisk Stat.

Ritzau har tidligere oplyst, at fire af de anholdte er hovedmistænkte i sagen, og at de gik målrettet efter turister.

– Ofrene blev tilfældigt valgt. Ifølge efterforskerne var de ikke ude efter at dræbe den norske og den danske turist specifikt, men de var der for at dræbe turister, sagde Boubker Sabik, der er talsperson for politiet, ifølge VG.

Del din kommentar