Derfor besøgte dronningen ikke prins Philip

Blot få dage inden jul blev prins Philip blev bragt til hospitalet King Edward VII's hospital i London med helikopter.

Traditionen tro tilbringer dronning Elizabeth julen i Sandringham. Det blev der ikke lavet om på til trods for, at hendes mand, prins Philip inden selve juleaften tilbragte fire døgn på et hospital i London. Klik videre for flere billeder. Foto: POOL New/Ritzau Scanpix)
Traditionen tro tilbringer dronning Elizabeth julen i Sandringham. Det blev der ikke lavet om på til trods for, at hendes mand, prins Philip inden selve juleaften tilbragte fire døgn på et hospital i London. Klik videre for flere billeder. Foto: POOL New/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

I det meste af fire døgn har britiske prins Philip været indlagt på King Edward VII’s hospital i London. Her er han ifølge en erklæring fra Buckingham Palace blevet behandlet for en ‘allerede eksisterende tilstand’. Men han er nu blevet udskrevet og er taget til Sandringham for at fejre julen sammen med den øvrige, kongelige familie.

Dronningen ankom til netop Sandringham blot nogle få timer efter prinsen var blevet fløjet til London med helikopter, og her valgte hun til stor undren for mange at blive under hele indlæggelsen, skriver Express.

Artiklen fortsætter under videoen

Men ifølge en royal ekspert er der nogle ganske gode grunde til, at dronningen fravalgte at besøge sin mand på hospitalet.

Først og fremmest er det forbundet med nogle omfattende og ofte forstyrende procedurer, når dronningen ændrer planer. Blandt andet i forbindelse med sikkerhedsprocedurer. Desuden har hun ifølge eksperten ikke ønsket at forstyrer andre patienter på hospitalet. Ikke mindst fordi prins Philip efter råd fra sine læger ‘kun’ var indlagt til observation for en allerede eksisterende tilstand.

“Generelt besøger de kongelige ikke hinanden på hospitalet. Det handler ikke om mangel på følelser men om rent praktiske årsager. Hvis dronningen skulle besøge ham, ville sikkerhedkravene alene være utrolig forstyrende. Dronningen er meget bevidst om de øvrige patienter og ønsker ikke at forårsage unødig stress for dem og deres familier”, har eksperten forklaret på Twitter.

Hun nævner desuden, at prins Philip om nogen ville afvise enhver form for ‘turbulens’, samt er af den holdning, at dronningen skal have en så normal jul som muligt sammen med resten af familien i Sandringham. Nøjagtigt som hun plejer.

Prinsesse Anne anses for at have været det eneste medlem af den kongelige familie, der har besøgt prins Philip, mens han var indlagt og hun gav efterfølgende udtryk for, at han var “i god form”.

Det hører dog også med, at dronningen modtog regelmæssige opdateringer om og talte i telefon med sin mand hendes mand, mens han var indlagt.

Powered by Labrador CMS