Magnussen udgår i vildt grandprix

Den danske Formel 1-stjerne lå lige uden for pointene, da hans løb lige pludselig sluttede. Bottas vandt.

Udgivet Opdateret

Racerkøreren Kevin Magnussen (Haas) fuldførte ikke sæsonens første Formel 1-løb, da han søndag udgik på 26. omgang af grandprixet i Østrig.

Valtteri Bottas (Mercedes) vandt den dramatiske sæsonåbning, som skulle have været afviklet i Australien i marts, men som er blevet forsinket grundet coronakrisen.

Ferraris Charles Leclerc blev toer på Red Bill Ring i Spielberg, mens Lando Norris (McLaren) snuppede den sidste podieplads. Blot 11 af 20 kørere fuldførte løbet.

Red Bulls Alex Albon lignede en kører, der i slutfasen kunne udfordre de dominerende Mercedes-biler.

Hamilton straffet

Men da Albon satte en overhaling ind på Lewis Hamilton (Mercedes), kom der kontakt mellem kørerne, der lå nummer to og tre på det tidspunkt. Og det kostede dyrt for Albon, som snurrede rundt. Og det kostede Hamilton fem sekunder i straf og en podieplads.

Kort tid efter episoden udgik Albon. Og selv om Hamilton altså blev toer på banen, faldt briten tilbage som nummer fire i løbet.

Magnussen i problemer

Tilbage til Magnussen. Han havde ellers fået en god start på løbet, hvor han startede som nummer 16.

Danskeren kørte sig hurtigt op på 13,-pladsen på første omgang, og han lå nummer 11 og var i duel med Renaults Esteban Ocon, da Magnussens Haas-racer lige pludselig ikke drejede ind i et sving, men kørte lige ud, inden bilen snurrede rundt. Haas bekræftede efterfølgende, at det skete grundet bremseproblemer.

Red Bulls Max Verstappen udgik endnu tidligere i løbet, som hollænderen ellers havde vundet de seneste to sæsoner.

Magnussens holdkammerat, franske Romain Grosjean, udgik af løbet med 20 omgange igen. Ligeledes med mekaniske problemer.

14 knælede

Inden løbet gik 14 af feltets 20 kørere i øvrigt i knæ for at støtte Black Lives Matter-bevægelsen, som er kommet frem efter George Floyds død i politiets varetægt i USA i maj. Deriblandt Magnussen.

Hamilton, der er regerende verdensmester, er en af de mest prominente ansigter udadtil for bevægelsen. Han har blandt andet offentligt deltaget i demonstrationer.

Leclerc og Verstappen havde på forhånd sagt, at de ikke ville gå i knæ, men at de på deres egen måde støttede kampen mod racisme. Det havde før løbet skabt en del debat, om alle kørere ville gå i knæ eller ej.

Grundet coronakrisen afvikles 2020-sæsonen yderst komprimeret. Derfor er der allerede løb igen i næste weekend. Også her er det på banen i Spielberg.

Indtil videre er der kun otte løb i løbskalenderen. Alle i Europa. Efter planen skal sæsonen bestå af 15-18 løb. Den endelige plan ventes at blive meldt ud snart.