Mand eftersøgt efter mordforsøg på Nicki Bille

Mens politiet jagter en tredje mistænkt, overvejer anklagemyndigheden om to anholdte skal stilles for dommer.

Politiet var massivt til stede natten til onsdag. KLIK VIDERE og se flere billeder. Foto: Presse-fotos.dk
Politiet var massivt til stede natten til onsdag. KLIK VIDERE og se flere billeder. Foto: Presse-fotos.dk
Udgivet Opdateret

Endnu har politiet ikke anholdt en 30-årig mand, som er eftersøgt for drabsforsøg mod fodboldspilleren Nicki Bille. Det oplyser Københavns Politis centrale efterforskningsleder René Jensen fredag formiddag.

Manden er ifølge Ritzaus oplysninger tidligere sat i forbindelse med forskellige former for kriminalitet.

Nicki Bille blev tirsdag aften i sin lejlighed på Sluseholmen i København ramt af skud fra et haglgevær. Ifølge politiets sigtelse kom Bille alvorligt til skade, da han blev ramt i den ene underarm, men han er uden for livsfare.

Politiet laver hurtige anholdelser

Efter episoden anholdt politiet en 30-årig mand og en 23-årig kvinde. Manden, der er søn af en rocker, og kvinden, der er model, er fredag formiddag stadig anholdt.

En dommer i Københavns Byret bestemte onsdag, at deres anholdelse skulle udstrækkes i tre døgn. Uden den beslutning ville de to skulle løslades inden 24 timer.

De tre døgn har politiet fået til at tilvejebringe yderligere beviser i sagen, som kan underbygge mistanken mod de sigtede. Dem vil anklagemyndigheden nemlig have varetægtsfængslet.

En del af politiets opgave er at få fat i den tredje mand, som ifølge sigtelsen også var til stede, da haglbøssen gik af.

Hvad rockersønnen og modellen har forklaret, står indtil videre hen i det uvisse. For retsmødet blev holdt for lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning. Vi ved kun, at de nægter sig skyldige.

Voldsom episode

Den overordnede sigtelse mod de tre lyder på drabsforsøg – altså en påstand om, at de skulle have haft til hensigt at dræbe Nicki Bille – eller i det mindste have anset det som sandsynligt at han kunne dø.

Anklagemyndigheden har imidlertid også rejst en underordnet sigtelse. Den drejer sig om, at de tre skulle have handlet så skødesløst, at Nicki Billes liv eller førlighed kom i fare.

Derudover er de sigtet for ulovlig besiddelse af et ladt skydevåben – alene det straffes i udgangspunktet med to års ubetinget fængsel.

Ifølge Ritzaus oplysninger har den 30-årige efterlyste mand tidligere været i ordensmagtens søgelys, blandt andet i forbindelse med narkotika.

Tilbage i 2014 blev han idømt fem års fængsel i en sag om indsmugling af og handel med amfetamin og kokain.

Senest lørdag skal rockersønnen og modellen stilles for en dommer igen, som skal afgøre, om de kan varetægtsfængsles. Ellers skal de løslades.

Københavns Politi oplyser fredag formiddag, at der endnu ikke er taget stilling til, hvornår et eventuelt retsmøde skal foregå.

Sagen kort

Politiet blev sent tirsdag aften kaldt ud til Nicki Billes adresse ved Sluseholmen i København. I første omgang blev det oplyst, at en person var blevet kørt på hospitalet. Det blev onsdag bekræftet, at det var Nicki Bille. Han er blevet skudt.

Ifølge sigtelsen blev han ramt af et skud med et haglgevær. Hagl ramte fodboldspilleren i højre underarm, og det kostede alvorlige skader for den 30-årige fodboldspiller.

– Vedkommendes tilstand er stabil, og vi har haft mulighed for at tale med ham. Men jeg kan ikke uddybe det yderligere, lød det onsdag fra den centrale efterforskningsleder, og det er altså det seneste, der er meldt ud om Billes tilstand.

Kun to personer er blevet anholdt, og de bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør. En tredje medgerningsmand menes at være på fri fod.

Ved det første grundlovsforhør bliver en 23-årig kvinde fremstillet. Hun nægter sig skyldig. Af hensyn til den videre efterforskning er dørene blevet lukket i sagen. Det er derfor ikke muligt at få kvindens forklaring i sagen.

Samme procedure skete ved fremstillingen af den 30-årige mand. Også han nægter sig skyldig. Hvis en eller flere af de mistænkte til sin tid bliver dømt, vil det udløse en langvarig fængselsstraf.

Drabsforsøg straffes om udgangspunkt med seks års fængsel – formildende eller skærpende omstændigheder kan så ændre straffen i den ene eller anden retning.

Våbenbesiddelsen skal straffes med mindst to års fængsel.

Politiets teknikere har i løbet af 2. juledag flere gange undersøgt det formodede gerningssted ved Nicki Billes hjem. Udendørsarealerne ved stedet er også blevet undersøgt. Blandt andet viser et billede, som Ekstra Bladet har, en dørmåtte blev tydelige spor af blod på.

Flere episoder

Angriberen har trukket et væld af kulørte sager af mere eller mindre alvorlig karakter med sig gennem karrieren.

En af de mere alvorlige kom i sommer, da Nicki Bille blev dømt for vold mod en kvinde i Monaco.

Nicki Bille blev i forbindelse med en episode for fire et halvt år siden idømt betinget fængsel, efter at han havde modsat sig anholdelse og havde bidt en politibetjent.

Han opnåede i 2013 tre A-landskampe for Danmark, hvor han scorede et enkelt mål.

To år forinden var han fast mand i angrebet for Danmark ved EM-slutrunden for U21-landshold på hjemmebane.

Powered by Labrador CMS