Har du deltaget, så skal du testes

Ni er testet positive efter koncert i Royal Arena. Tusindvis af gæster er blevet bedt om at blive testet

Bookingselskab bag koncert har sendt mail til koncertgæster, efter der er blevet fundet coronasmitte blandt gæster til Jung-koncert, skriver BT og Ekstra Bladet. (Arkivfoto)
Bookingselskab bag koncert har sendt mail til koncertgæster, efter der er blevet fundet coronasmitte blandt gæster til Jung-koncert, skriver BT og Ekstra Bladet. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Der er blevet registreret coronasmitte hos ni personer, der har været til Jung-koncert torsdag.

Det bekræfter Styrelsen for Patientsikkerhed mandag aften.

Koncerten blev afholdt i Royal Arena, og derfor er alle gæster blevet opfordret til at blive testet.

Der var omkring 11.000 gæster til stede til koncerten, og alle gæsterne er blevet opfordret til at blive testet.

Der er dog på nuværende tidspunkt ikke kendskab til Omikron-varianten blandt de smittede, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Har fået en mail

Koncertgæsterne har fået en mail fra bookingbureauet United Stage og billetudbyderen TicketMaster, skriver BT og Ekstra Bladet.

- Vi har været i kontakt med smitteopsporingen, som opfordrer alle, også færdigvaccinerede eller tidligere smittede, til at blive testet hurtigst muligt, står der i mailen ifølge Ekstra Bladet.

Gæsterne er blevet bedt om at blive testet på dag 4 og 6 dag efter koncerten.

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer til, at gæster får en antigentest, der også er kendt som lyntest.

10 Omikron-tilfælde

Søndag var der fundet ti tilfælde af smitte med coronavarianten Omikron efter en koncert med DJ Martin Jensen lørdag 27. november, oplyste Styrelsen for Patientsikkerhed over for TV2 Nord.

Koncerten blev afholdt i Aalborg Kongres og Kultur Center (AKKC), og AKKC opfordrede kort tid efter alle, der deltog i koncerten til at lade sig teste. Der var omkring 1500 deltagere til Martin Jensens koncert.

261 smittetilfælde i alt

Mandag eftermiddag var der konstateret i alt 261 smittetilfælde med Omikron-varianten i Danmark, oplyste Statens Serum Institut (SSI).

Omikron-varianten frygtes at være mere smitsom end den dominerende Delta-variant. Den kan muligvis også være mindre følsom over for antistoffer fra vacciner. Der er dog endnu ikke officielle data til at be- eller afkræfte disse formodninger.

Powered by Labrador CMS