Skip to main content

Mand spiser konens moderkage: -Smager som dårligt svinekød

En joke udviklede sig lidt for langt

En mand har spist sin kones moderkage og lagt videoen op på Facebook.
Foto: Facebook

En mand har spist sin kones moderkage og lagt videoen op på Facebook.
Foto: Facebook

Ross Watson har skaffet sig vigtig viden, nemlig hvordan en moderkage smager. Den britiske far har lagt en video op af sig selv, mens han spiser sin kones moderkage. Og for virkelig at undersøge den udsøgte smag, spiser han den endda både rå og kogt. Det skriver det anerkendte amerikanske medie Huffington Post.

Smager som “et dårligt stykke svinekød”

I videoen kan man se Ross, siddende ved et bord med tre tallerkener foran sig. En med moderkagen rå, en med den kogt og en med almindelig morgenmad.

– Den smager klart bedre kogt, erklærer faren i videoen, mens hans skovler nogle skefulde bønner ind samtidigt og fortsætter:

– Den tog ni måneder at lave og omkring ti minutter at spise.

Watson fortalte i tv-showet This Morning, at ideen begyndte som en joke, men at han endte med at gøre det. Han fortalte også, at moderkagen var saftig, efter den var blevet kogt, og mindede om lever med en mere ru tekstur. Hvis han skulle sammenligne det med en bestemt smag, har han også et bud:

– Nok et dårligt stykke svinekød.

Flere før Ross

Hans kone Heather var nu ikke selv helt så begejstret for ideen:

– Jeg syntes først, det var klamt. Men det er bare Ross, siger Heather med et overbærende smil.

Ross er ikke den første, der spiser moderkage. Nogle mener endda, at det kan hjælpe kvinder med posttraumatisk depression samt erstatte næringsstoffer, der er blevet tabt under graviditeten. Det gælder også kendte. “Mad Men” skuespillerinden January Jones sagde i 2012, at hun havde spist sin moderkage som piller.

Men Watson indrømmer, at han handlede på en drengerøvs impuls.

– Jeg ville virkelig bare gerne være den fyr, siger han.

Kan være farligt

Og der er ifølge læge og foredragsholder Jerk Langer ingen sundhedsgavnlig effekt, når man spiser moderkage.

– Det er lidt af en ammestuehistorie, at det skulle være sundt at spise sin moderkage. Før i tiden, hvor vi ikke havde så mange fødevarer, var det meget godt at få proteiner og vitaminer. Men i dag har det ikke nogen betydning, fortæller Langer til DR og fortsætter.

– Moderkagen er dannet af moderen selv, så den er ikke farligt for moderen selv at spise. Men jeg har hørt, at andre spiser moderens moderkage, og der skal man være klar over, at der kan overføres en sygdom eller en infektion.

Så det lader til, at Ross ligefrem skal være glad for, at han ikke endte med dårlig mave på grund af sit eksperiment.

 

 

Del din kommentar