Skip to main content

Mary giver 300.000 kroner til særlig gruppe

Pengene kommer fra en fond.

Mary Fondens særlige donation skal i år hjælpe udsatte familier gennem julen. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.

Mary Fondens særlige donation skal i år hjælpe udsatte familier gennem julen. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.

H.K.H. Kronprinsessen Mary Fonden donerer i år 300.000 til Dansk Folkehjælp. Målet er at hjælpe enlige forsørgere og deres børn gennem julen. Det skriver Mary Fonden i en pressemeddelelse.

– Julen er børnenes fest, siger vi. Men for nogle familier i Danmark kan julen være en svær tid. Og det ser ud til, at der i år – grundet corona-krisen – er endnu flere børnefamilier end normalt, der har brug for en håndsrækning. I Mary Fonden vil vi gerne støtte Dansk Folkehjælps arbejde med at hjælpe udsatte familier bedre gennem julen, siger Kronprinsesse Mary i pressemeddelelsen.

Pengene lander et sted, der i år er virkelig brug for dem, ifølge Mary Fonden.

– Vi havde håbet at se et fald i ansøgninger til julehjælp i år. Men det er desværre ikke sket. Flere ansøgere er kommet til, og mange af dem fortæller, at deres økonomiske situation er blevet forværret på grund af corona, og en del har mistet deres job på den baggrund. Vi er meget glade for donationen fra Mary Fonden. Det er en stor håndsrækning og en gestus, vi er meget taknemmelige for. Med hjælpen kan mindst 450 flere børn få en bedre jul, siger Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp, i pressemeddelelsen.

En fond med et formål

Kronprinsessen Mary Fondens særlige donation er en årligt tilbagevendende begivenhed. Pengene går, ifølge Mary Fonden, til et projekt eller en organisation, der harmonerer med fondens formål om at bekæmpe social isolation.

“Mary Fonden identificerer, udvikler og driver projekter i samarbejde med relevante eksperter, organisationer, fonde og virksomheder inden for fondens overordnede formål om at bekæmpe social isolation,” skriver Mary Fonden i pressemeddelelsen.

Den særlige donation er tidligere gået til blandt andet UNALA, der arbejder med reproduktiv sundhed blandt unge i Indonesien, Dansk Flygtningehjælps arbejde i nærområderne og til Brothers For Life, Sydafrika.

Del din kommentar