Skip to main content

Medie: Støjberg fortsætter

Inger Støjberg fortsætter angiveligt som retsordfører i Venstre

Inger Støjberg vil fortsat være retsordfører for Venstre, når Folketinget senere fredag stemmer for en rigsretssag mod eksministeren, skriver Ritzau (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Inger Støjberg vil fortsat være retsordfører for Venstre, når Folketinget senere fredag stemmer for en rigsretssag mod eksministeren, skriver Ritzau (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Inger Støjberg vil fortsat være retsordfører for Venstre, når Folketinget senere tirsdag stemmer for en rigsretssag mod eksministeren.

Der skal stemmes om anklageskriftet mod Støjberg i Folketingssalen klokken 13. Inden da har Venstre et gruppemøde. Men her bliver Støjbergs ordførerskab altså ikke pillet fra hende.

Sådan lyder det fra flere V-kilder til Ritzau.

Støjberg har ellers selv indikeret, at hun regner med at miste sit ordførerskab. Støjberg mangler endnu også at melde ud om sin fremtid i partiet.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister får en rigsretssag på nakken i forbindelse med en sag fra 2016 om ulovlig adskillelse af alle asylpar, hvor den ene var mindreårig. Dengang var Støjberg den ansvarlige minister.

Overvejer fremtid

I over en måned har Støjberg overvejet sin fremtid i Venstre. Hun valgte kort før nytår at trække sig som partiets næstformand. Det skete på opfordring af formand Jakob Ellemann-Jensen.

Og i januar måtte Støjberg sande, at Venstre – et flertal af folketingsgruppen – stemmer for en rigsretssag mod hende.

Ifølge Støjberg er det den største mistillidserklæring, hun kan få fra sine kolleger i Folketinget. Og fra sin egen partiformand.

Venstres medlemmer er dog fritstillet i forbindelse med sagen. 32 stemmer for en rigsretssag. 9 – inklusive Støjberg selv – stemmer imod.

Flertallet i Folketinget for en rigsretssag er allerede på plads inden afstemningen. Kun Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stemmer imod. Begge partier bejler offentligt til Støjberg, skulle hun vælge at forlade Venstre.

Del din kommentar