Skip to main content

Melder fra til løb: Det fejler kronprinsen

Kronprinsen må nøjes med at se på.

Den ellers så aktive løber Kronprins Frederik skal alligevel ikke løbe med ved VM i Cross. Foto: Scanpix
Den ellers så aktive løber Kronprins Frederik skal alligevel ikke løbe med ved VM i Cross. Foto: Scanpix
VM i Cross Country er verdensmesterskabet i forskellige løb i forskelligt terræn. Her er et billede fra VM i 2007, Mombasa. Foto: Scanpix
VM i Cross Country er verdensmesterskabet i forskellige løb i forskelligt terræn. Her er et billede fra VM i 2007, Mombasa. Foto: Scanpix

Som Newsbreak.dk tirsdag kunne afsløre, er kronprinsen grundet en skade nødsaget til at droppe sin deltagelse ved stafetløbet under VM i Cross, der lørdag afvikles syd for Aarhus.

Over for Newsbreak.dk udtrykte direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen, tirsdag sin ærgrelse over det royale afbud. Han sagde således:

– Men når det nu ikke kan være anderledes, så glæder vi os over, at kronprinsen har et andet og ret omfattende program i forbindelse med afviklingen.

Overbelastet knæ

Newsbreak.dk var opmærksom på, hvilken slags skade, kronprinsen døjede med, men var afskåret fra at skrive det. Kongehuset ville ikke kommentere sagen overhovedet.

Ganske kort efter vores artikel så sin udgivelse, tikkede en pressemeddelelse dog ind fra arrangørerne, hvor det blev bekræftet, at den yderst sportsglade prins ganske enkelt har overbelastet sit knæ.

Frederik skulle være løbet med i den for alle åbne stafet på 2 x 4 kilometer.

Skyder løbet i gang

De mange løbere bliver dog ikke snydt for prinsens selskab.

Kronprins Frederik overrækker medaljer til seniorkvinderne og skyder flere af løbene i gang ved VM i Cross – en af løbesportens ældste og fornemmeste discipliner. Det drejer sig om U20 herrer og motionsstafetløbet.

– Kronprinsens rolle som starter for såvel de største talenter i verden og for motionsstafetten udtrykker på fornemste vis hele visionen bag VM Cross i Danmark, siger Jakob Larsen i omtalte pressemeddelelse.

De store talenter

Ifølge direktøren har mændenes U20 klasse de absolut største løbetalenter i verden at byde på. Udøvere, som kronprinsen sandsynligvis vil gense i kommende år i kraft af sin rolle som IOC-medlem, mener han.

– Senere vil han sende motionsstafetterne med folk i alle aldre afsted. Den rolle synes vi repræsenterer ånden i det danske VM-værtskab – en løbefest for alle med alle, siger Jakob Larsen.

Kronprins Frederik tilmeldte sig løbet i januar. Det kunne lade sig gøre, fordi alle for første gang kunne tilmelde sig de åbne løb.

Sport og løb betyder meget for kronprins Frederik. Sin 50-års fødselsdag fejrede han med arrangementet Royal Run, der igen i år bliver gennemført, og giver alle danskere, der har lyst, mulighed for at løbe med kronprinsen.

Del din kommentar