Skip to main content

Mette F. advarer danskerne: -Det er alvorligt

Restriktioner forlænges med yderligere tre uger

Statsminister Mette Frederiksen fortalte på et pressemøde torsdag klokken 18 i Statsministeriet, at situationen trods faldende smittetal er alvorlig.

Derfor forlænges restriktionerne med yderligere tre uger frem til den 28. februar.

– I snart et år har vi kæmpet mod coronaen – bedst som vi kunne skimte målet er målstregen blevet flyttet, sagde Mette Frederiksen blandt andet og pegede på, at den britiske mutation af coronavirus er langt mere smittefarlig end den oprindelige udgave.

De mindste elever

For de mindste børn i folkeskolen, er der dog lidt godt nyt.

Statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøde om covid-19 i Danmark, i Spejlsalen i Statsministeriet. Foto: Ritzau Scanpix.

Statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøde om covid-19 i Danmark, i Spejlsalen i Statsministeriet. Foto: Ritzau Scanpix.

Det ser nemlig ud til, at de kan komme i gang før den 28. februar.

– Det er mit håb, at eleverne fra 0.-4. klasse kan starte tidligere. Statens Serum Institut, SSI, er i fuld gang med at regne på det. SSI Forventer at melde ud om, hvornår der er skolestart fra de mindste, i næste uge, siger Mette Frederiksen.

Ikke genåbning som tidligere

Vi har set i andre lande, at den nye mutation kan bringe smitten ud af kontrol, og derfor kan Danmark ikke åbnes nu, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

– Selv når vi får vaccineret flere, må vi gå forsigtigt frem. Derfor må I heller ikke forvente en genåbning som i foråret. Det gik bedre og hurtigere end forventet.

– Vi kan altid håbe, at vi bliver positivt overraskede, men det er rettidigt omhu, at vi forbereder os på, at restriktionerne kan lempes langsomt.

Flere faser

Hvor mange faser, der skal til en genåbning, skal i den kommende tid kvalificeres af myndighederne. Den proces sættes i gang nu, for planlægning er vigtigt for alle, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

– Men nu og i februar må alt handle om at få smitten ned. Vi er nået langt i Danmark. Vi er et af de lande, der længst fremme med at analysere prøverne for covid–19 og opdage mutationerne. Vi tester mange, vi får vaccinerne ud, og befolkningens opbakning til at lade sig vaccinere er høj.

– Alt det giver os et forspring, siger hun.

Hjælpepakker

Når restriktionerne igen forlænges, skal kompensation og hjælp følge med, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

– 300 milliarder skal styrke likviditeten i danske virksomheder. Det er mange milliarder. Det er muligt at gøre, fordi Danmark har en sund og holdbar økonomi, men det er også det mest ansvarlige at gøre.

– Hvis ikke vi hjælper dansk erhvervsliv igennem krisen, vil mange flere mennesker blive arbejdsløse, og virksomheder vil gå konkurs.

Takker børn og unge

Statsminister Mette Frederiksen (S) sender en særlig hilsen til de børn og unge, der klarer sig gennem coronakrisen.

– Det ER svært at være barn og ung i en coronatid. Der er mange regler og store afsavn. Mange har siddet mange timer på værelset. I har mistet noget, som vi godt ved, at I ikke får igen. Jeg kan ikke huske, hvornår Danmark sidst har bedt en hel generation om at yde så stor en indsats.

– Jeg glæder mig til, at det hele, også for jer, bliver godt igen.

OPDATERES…………

Del din kommentar