Skip to main content

Mettes scoring: Det sagde haps

Statsministeren byder Ida Auken velkommen i folketingsgruppen

Statsminister Mette Frederiksen får nu Ida Auken med på holdet. Det er statsministeren svært godt tilfreds med. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen får nu Ida Auken med på holdet. Det er statsministeren svært godt tilfreds med. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen (S) ser i den grad frem til at få Ida Auken med på det socialdemokratiske hold. Man fornemmer næsten, hvordan det har sagt ´haps´ i Statsministeriet, da Ida Auken meldte sin ankomst i den socialdemokratiske lejr.

Mette Frederiksen har da også svært ved at få armene ned, efter at det nu er blevet officielt, at Ida Auken skifter partifarve og går over til røde roser.

– Jeg er glad for, at Ida Auken har valgt at blive en del af Socialdemokratiet. Ida er en erfaren og utrolig dygtig politiker.

Det fastslår statsminister Mette Frederiksen i en pressemeddelelse, som hun netop har udsendt.

Statsministeren fortsætter den massive ros til det nye partimedlem:

– Hun har de seneste mange år brugt sit politiske liv på at kæmpe for klimaet og miljøet. En kamp, vi deler i Socialdemokratiet. Jeg glæder mig derfor også over, at vi i dag kan byde Ida varmt velkommen i vores folketingsgruppe, siger Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.

Gik efter lårklaskeri

Ida Auken er det andet medlem af folketingsgruppen, som Det Radikale Venstre mister på kort tid. Det har længe været kendt, at kemien mellem den radikale leder Sofie Carsten Nielsen og Ida Auken har været mere end anstrengt. Balladen blussede for alvor op under affæren i oktober, hvor Morten Østergaard måtte trække sig som leder efter lårklaskeriet på Lotte Roed i 2011.

For få dage siden meldte Jens Rohde sig ud af Det Radikale Venstre. Han er i øjeblikket løsgænger – og altså ikke tilknyttet noget parti.

Del din kommentar