Skip to main content

Meyers Køkken har leveret forgiftede æg til kunder

Flere hundrede æg er kaldt tilbage fra Meyers Køkken efter anmodning fra Fødevarestyrelsen.

Flere hundrede æg er kaldt tilbage fra Meyers Køkken efter anmodning fra Fødevarestyrelsen. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix (Arkivfoto)

Flere hundrede æg er kaldt tilbage fra Meyers Køkken efter anmodning fra Fødevarestyrelsen. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix (Arkivfoto)

Frokostkunder hos Meyers Køkken har fået leveret forgiftede æg.

Det skriver Ekstra Bladet.

Catering-virksomheden Meyers Køkken har således leveret nogle af de kogte og fabrikspillede æg fra Belgien, som er forurenet med insektmidlet fipronil, til en række af deres firma-kunder, skriver avisen, der er kommet i besiddelse af en mail, som Meyers Køkken har sendt til sine kunder.

Meyers Køkken har ikke reageret på Kendte.dks henvendelse, hvor vi gerne vil have svar på nogle spørgsmål.

320 æg kaldt tilbage

Marketingschef Anne Mette Buus bekræfter over for Ekstra Bladet, at der er blevet tilbagekaldt omkring 320 æg efter anmodning fra Fødevarestyrelsen.

– Vi er utrolig ærgerlige over, at æggene er nået ud til nogle få af vores kunder, inden myndighederne i Holland og Belgien gjorde resten af Europa opmærksomme på, at der kunne være problemer. Heldigvis forsikrer Sundhedsstyrelsen os om, at æggene er ufarlige for mennesker at spise, selvom indholdet af stoffer er en smule højere end grænseværdierne, siger Anne Mette Buus til Ekstra Bladet.

Det er det danske firma Danæg Products, der har modtaget æggene fra en belgisk underleverandør.

Det drejer sig i alt om 20 ton kogte og pillede æg. De stammer oprindeligt fra Holland.

Meyers Køkken blev i sin tid stiftet af den kendte kok Claus Meyer. Han ejer i dag 15-20 procent af selskabet. Han sidder desuden også i bestyrelsen, skriver Ekstra Bladet.

Del din kommentar