Skip to main content

Millioner til modermærke-app

Foto: Wikipedia.

Foto: Wikipedia.

Serbiske TeleSkin vandt sidste år Europas største vækstkonkurrence, Next Step Challenge og præmien på to millioner kroner. Nu sætter de turbo på væksten.

TeleSkin har udviklet app’en skinScan, som skal revolutionere forebyggelsen af hudkræft. Løsningen bygger på mere end 30 års erfaring med hudkræft og virker ved, at man tager et billede af sit modermærke, hvorefter man får at vide om det er typisk eller atypisk.

Der er også mulighed for at sende billedet til tilknyttede specialister, hvorefter man får en ekspertvurdering. Teamet bag TeleSkin består af IT-specialister og læger. App’en forventes lanceret i løbet af første kvartal af 2015.

Den primære investering kommer fra SEED Capital, mens Welfare Tech Invest og en serbisk investor, Aleksandar Obradovic, står for en mindre del af den samlede investering på seks millioner kroner.

– Danmark er det land i verden, som har tredje flest tilfælde af modermærkekræft, så det giver god mening for os at udvikle produktet her. Investeringen skal bruges til at få vores produkt i markedet og styrke vores team her i Danmark. Lige nu leder vi efter den helt rigtige CMO, som kan accelerere vores marketingaktiviteter. Planen er at vi lancerer i Danmark først og så efterfølgende Skandinavien og resten af Europa. Sidste år var fantastisk for os, men jeg tror at i år bliver endnu mere spændende med nogle interessante udfordringer forude. Vi ville ikke have det på nogen anden måde, siger co-founder og CTO, Zeljko Ratkaj.

– Vi glæder os til at følge TeleSkin, som med kombinationen af medikoteknisk knowhow og digital teknologi kan bekæmpe et stigende globalt problem,” siger Søren Lottrup, partner i Accelerace, som er managementselskab for Welfare Tech Invest, og fortsætter: ”Gennem vores vækstprogram har TeleSkin taget store skridt fremad med et dygtigt og engageret team med mere end 30 års erfaring indenfor hudkræft.

Mobile Health vinder frem

Mobile Health er et bredt begreb, der dækker over alt lige fra wellness til mere traditionel medicinsk praksis understøttet af mobile enheder. Eskalerende udgifter i sundhedssektoren er et stigende problem, og M-Health kan være med til at afhjælpe dette i og med at flere og flere handlinger, som før kun kunne udføres hos lægen eller på hospitaler, rykker over på vores smartphone.

– Mobile Health er en af de trends, der helt klart er på vores radar. M-Health gør forbrugere i stand til at monitorere egen sundhedstilstand og den ”empowerment” af patienterne kan være med til at lægge et konstruktivt pres på innovation i sundhedssektoren udefra. Vi har mange års erfaring med både Medtech og IT-investeringer og da denne ligger i spændfeltet mellem de to, så er jeg sikker på, at vi er det helt rigtige match i forhold til at få TeleSkin op og flyve. TeleSkin har et rigtig stærkt team og kan være med til at revolutionere  forebyggelse af hudkræft i fremtiden, lyder det fra Investment Director i SEED Capital, Jón Ingi Benediktsson.

Del din kommentar