Ministre glæder sig til stor royal tur

Majestæten og ældstesønnen får ledsagere på stort anlagt tur til Argentina.

Udgivet Opdateret

Når Hendes Majestæt Dronning Margrethe og sønnen Kronprins Frederik søndag drager til Argentina, så bliver det med politiske ledsagere. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse lørdag.

Desuden vil en større dansk erhvervsdelegation med fokus på fødevarer, miljø og bæredygtige løsninger samt sundhed deltage i besøget, fremgår det.

Ministrene, der skal deltage, er henholdsvis udenrigsminister Anders Samuelsen og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. De drager ganske enkelt med på turen, der løber fra den 18. til den 20.

– Jeg ser meget frem til at ledsage Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen under det danske statsbesøg til Argentina, siger Samuelsen og Ellemann-Jensen i enslydende skriftlige kommentarer.

Den royale plan

Udenrigsministeren vil under besøget ledsage Hendes Majestæt Dronningen under de officielle møder med de argentinske værter, men har også sit eget program. Det samme har Ellemann. De kongelige har også egne planer.

På Kongehusets hjemmeside fremgår det fulde program for statsbesøget i Argentina, og her står det, at statsbesøget starter i Argentinas hovedstad Buenos Aires den 18. og 19. marts og afsluttes den 20. med et officielt besøg i trekantsområdet ved Tandil, Necochea og Tres Arroyos.

Søndag skal majestæten inden en middag hos den danske ambassadør vises rundt på den historiske kirkegård Cementerio de la Recoleta, der er udnævnt til en af verdens smukkeste.

Her efter følger en lang rækkke arrangementer af varierende karakter. Du kan se hele programmet hos Kongehuset. Tirsdagen sluttes for eksempel af med, at Dronningen om aftenen vært ved en gallamiddag, hvor også Kronprinsen deltager.

Powered by Labrador CMS