Skip to main content

Mister håret i fængselscellen

Ghislaine Maxwell er visnet ind til en skal af sig selv, siger hendes advokater

Ghislaine Maxwell før hun røg i fængsel og tabte sig. Foto:  Globe / MediaPunchL /IPX

Ghislaine Maxwell før hun røg i fængsel og tabte sig. Foto: Globe / MediaPunchL /IPX

For få år siden levede 59-årige Ghislaine Maxwell et liv på første klasse med en omgangskreds af kongelige og kendte omkring sig.

Nu er livet i sus og dus blevet skiftet ud med et kummerligt liv i en fængselscelle med vagter omkring sig hele tiden.

Forholdene i fængslet i Brooklyn er angiveligt så forfærdelige for kvinden, at hun er begyndt at miste håret. Kvindens advokater beskylder en vagt for at have misbrugt hende fysisk. Andre vagter kommanderer rundt med hende, så det ligner rendyrket chikane, klager advokaterne.

Sigtes for at skaffe unge piger

Den engang så feterede kvinde afventer at blive stillet for retten i juli. Hun sigtes for at have hyret tre teenage-piger til at dyrke sex med hendes ven og kæreste Jeffrey Epstein. Epstein selv begik selvmord under mystiske omstændigheder i sin celle i august 2019. Han var mistænkt for at have misbrugt flere hundrede unge kvinder seksuelt.

Ghislaine Maxwell her sammen med nu afdøde Jeffrey Epstein.
Foto: AFP/Handout

Ghislaine Maxwell her sammen med nu afdøde Jeffrey Epstein.
Foto: AFP/Handout

Ghislaine Maxwells advokat Bobbi Sternheim klager over, at hans klient bliver frarøvet sin søvn, maden er uspiselig, hun er blevet fysisk misbrugt af en vagt og bagefter straffet, fordi hun klagede over episoden.

-Det er umuligt at overdrive de nedbrydende forhold, som Ghislaine Maxwell holdes fanget under. Hun er visnet ind til en skal af sig selv – taber i vægt, mister håret og hendes evne til at koncentere sig er ødelagt, skriver advokaten i et brev til dommer Alison Nathan.

Ifølge Daily Mail sidder den 59-årige kvinde fanget i en isolationscelle med kameraer, som overvåger hende konstant.

Venner med Prins Andrew

Kvinden har nu siddet fængslet i omkring 200 dage og har ifølge sin advokat endnu ikke fået et fuldt opvarmet måltid mad.

Anklagerne i sagen afviser beskyldningerne. De mener faktisk, at Ghislaine Maxwell har meget fine forhold i fængslet.

Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell levede i adskillige år et luksusliv, hvor blandt andet Prins Andrew fra det engelske kongehus hørte til de allernærmeste venner. Prins Andrew er på grund at sit bekendtskab med den nu afdøde millionær ekspederet helt ud i kulden af sin Dronningemoderen.

Ghislaine er datter af den tidligere mediekonge Robert Maxwell, som døde under mystiske omstændigheder i 1991. Den stenrige mand styrtede over bord fra sin luksusyacht.

Del din kommentar