Skip to main content

Modige borgere stopper bilist på motorvej

27-årig mand lå søndag formiddag og sov i detentionen efter en farlig optræden i trafikken.

Til alt held kom ingen til skade i forbindelse med den farlige situation. Foto: Scanpix.

Til alt held kom ingen til skade i forbindelse med den farlige situation. Foto: Scanpix.

Civile borgere roses af politiet, efter at de lørdag aften fik stoppet en stærkt beruset bilist, der havde været spøgelsesbilist på Hirtshalsmotorvejen.

Først kørte den fulde mand fra Brønderslev mod syd i den korrekte side af motorvejen, oplyser Nordjyllands Politi.

– Ved Vestbjerg standser han, stiger ud og lader vandet. Derefter foretager han en U-vending og kører mod nord, fortæller vagtchef Poul Badsberg.

Manøvren indebærer i sagens natur stor fare for andre trafikanter. Nogle af dem besluttede at tage affære på egen hånd.

Nær rampen ved Brønderslev Øst lykkedes det dem at få sat bilisten ud af spillet.

– Nogle civile borgere fik blokeret vejen for ham, siger vagtchef Poul Badsberg, der benytter lejligheden til at rose personerne for deres indgriben.

Et hav af sigtelser

Tre bilister placerede deres biler på tværs af motorvejen for at stoppe den fulde bilist, der i øvrigt ikke kørte med høj fart, oplyser politiet til nordjyske.dk.

Betjente hos politiet er søndag formiddag ved at gøre status på sagen, mens bilisten – en 27-årig mand – ligger i detentionen og sover sin brandert ud.

– Der ligger et hav af sigtelser og venter på ham, siger vagtchefen. For eksempel vil han blive sigtet for hensynsløst at have udsat andre for fare og for spritkørsel.

Det er i øvrigt ikke kun i Nordjylland, at politiet har haft travlt med at finde mistænkte spritbilister. Østjyllands Politi oplyser i døgnrapporten for kredsen, at en 61-årig bilist er blevet sigtet for spritkørsel, efter at han lørdag eftermiddag bakkede sin bil ind i en hangar på Lufthavnsvej i Rønde.

Der var hundetræning på stedet, og en borgere kunne fornemme en kraftig stank af alkohol komme fra den 61-årige mand, der gik fra stedet til fods. Han blev siden anholdt på sin bopæl.

Del din kommentar