Modtager breve med pulver

To banker i Holstebro og Kjellerup har fået breve med et ukendt pulver. To andre breve er standset på et postcenter

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV Midtvest.

Se flere billeder i galleriet ovenfor

Midt- og Vestjyllands Politi er lige nu ved at undersøge sammenhængen mellem to pulverbreve, der er sendt til Jyske Banks afdelinger i Holstebro og Kjellerup. Det oplyser TV MIDTVEST.

Imens er et udrykningshold fra Statens Seruminstitut på vej med deres beredskab.

– Vi tager det meget alvorligt, siger Jesper Brøndum, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

I alt er der sendt pulverbreve til mindst fire Jyske Bank-filialer i Jylland. I morges blev to breve stoppet på Postcenter Nordjylland. De indeholdt også et pulver og var adresseret til Jyske Bank i Frederikshavn og Aalborg.

Det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Fastergaard til TV Midtvest.

Jyske Bank i Holstebro modtog brevet omkring klokken 16 i eftermiddag.

– Det er en ansat, der åbner det og kan konstatere, at der er et pulver i. Den ansatte er heldigvis ikke blevet dårlig siden fundet, fortæller vagtchefen.

Skal undersøge pulver

Lige omkring klokken 18 torsdag ankom mandskabet fra Beredskabsstyrelsens Kemiske beredskab, som nu skal se nærmere på brevet.

– Kunderne er sendt hjem, og vi er også dernede i banken sammen med personalet. Vi har isoleret brevet i et lokale og har medarbejderne i et andet, siger Jesper Brøndum.

Også Jyske Banks filial i Kjellerup har fået tilsendt et pulverbrev. Her nåede personalet ikke at åbne brevet.

Politiet regner med det er samme pulver og afsender på begge breve. Men om det er biologisk materiale eller kemisk, det er blandt andet det, som nu skal undersøges nærmere.

Når Statens Seruminstitut får taget prøver af pulveret i både Kjellerup og Holstebro, skal det i følge politiet tilbage til seruminstituttet, hvor det skal analyseres i løbet af natten. Der er allerede taget prøver fra de to breve, der blev fundet i Nordjylland.

Politiet mistænker, det kan være samme gerningsmand eller mænd, der står bag afsendelse af brevene, da de ligner hinanden både med hensyn til indhold og afsender.

Se flere billeder i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS