Skip to main content

Møgbeskidt bageri igen: Opvaskemaskine med rester og fluer

Der var møgbeskidt, der var skimmel flere steder og hygiejnen var så dårlig, at det var til fare for fødevaresikkerheden, da Fødevarestyrelsen besøgte Allans Bageri i Vonsild.

Det stod slemt til, da Fødevarestyrelsen var forbi Allans Bageri  Vonsild. Foto: Google Streetview.

Det stod slemt til, da Fødevarestyrelsen var forbi Allans Bageri Vonsild. Foto: Google Streetview.

Så er det igen galt hos Allans Bageri på Vonsildvej i Vonsild i den sydlige del af Kolding.

Fødevarestyrelsen har været på kontrolbesøg og der var nok at tage fat på. Det skriver Ugeavisen Kolding.

Der var nemlig både møgbeskidt, der var skimmel flere steder og hygiejnen var så dårlig, at det var til fare for fødevaresikkerheden. I kontrolrapporten skriver Fødevarestyrelsen:

– Øverste bakke under produktionsbord med forskellige kerner til brød fremstod yderst på bakken med fastgroede kerner efter indløb af væske fra rengøring af bordet. Det er fødevarestyrelsens vurdering, at det er med risiko for forurening. Åbne beholdere med mel under produktionsbord står direkte under spindelvæv med risiko for forurening.

– Over rullebord og gangareal var der flere steder spindelvæv i loftet. Opvaskemaskine fremstod meget snavset langs kanter og bund. Der lå fødevarerester i maskinen, og der var mange små fluer. Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at virksomheden ikke kan vaske beholdere og redskaber til fødevarer tilstrækkeligt rent under disse forhold. Bordben under produktionsbord fremstod med brune belægninger og fødevarerester. Mange stikkontakter fremstår med snavs. Flere steder i produktionsområde fremstod loft, vægge og kanter med skimmel. Gulv langs kanter i produktionsområde fremstod med snavs og fødevarerester.

Tilbage i marts måned blev der fundet rotter i bageriet. Og da Fødevarestyrelsen 11 dage senere igen tjekkede Allans Bageri, var der ikke gjort tilstrækkeligt rent eller desinficeret. Det kostede en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner.

Men denne gang har Fødevarestyrelsen skruet op for bødestørrelsen, der denne gang lyder på 10.000 kroner. Allans Bageri havde i følge kontrolrapporten ikke nogen bemærkninger til kritikpunkterne. Det er ikke lykkedes Ugeavisen Kolding at få en kommentar fra bagermester Allan Scheel Hansen.

Del din kommentar