Myrer i huset: Sådan kommer du af med de kravlende kryb

Det kan være umådeligt belastende, hvis man har fået myrer i huset. Der findes heldigvis en lang række tips til, hvordan man kan komme af med de kriblende insekter. Se rådene her.

Udgivet Opdateret

Myrer i huset kan være både belastende og ulækre, hvis de for eksempel kravler rundt i madvarer og køkkenskabe.

Der er heldigvis hjælp at hente, hvis man er så uheldig, at man har fået de krybende, ubudne gæster ind i hjemmet.

Før man bruger penge på en skadedyrsbekæmper, eller bruger skadelig myregift er der en del gode husråd, der også skulle virke, hvis man har fået myrer i huset.

Du kan se de alternative råd, som Samvirke har udviklet, i galleriet ovenfor.

Myrer i huset: Derfor kommer de

Ifølge Falck kommer myrerne oftest på besøg i boligen om sommeren.

De er på jagt efter mad, tørvejr og varme – men ifølge Falck nøjes de ikke altid kun med at låne lidt mad i skabene og kravle rundt på gulve, lofter og vægge.

Hvis man er uheldig kan myrerne nemlig skade gulvet i huset, fordi de flittige kryb graver gange under gulvet. De også finde på at gnave i træ og isoleringsmateriale.

Myrer i huset: Find boet

Ofte vil det være svært at finde myrernes bo, fordi ofte vil være gravet ned under huset. Skulle du imidlertid være heldig at finde boet, råder Falck til, at man destruerer det.

Det kan man for eksempel gøre ved at hælde kogende vand ned i boet. Det kan også hjælpe at strø salt rundt om boet, og i det hele taget er det en god idé at holde myrernes bo fugtigt, da eventuelt overlevende myrer vil søge et andet sted hen for at bygge et nyt bo.

Powered by Labrador CMS