Naboen fundet dræbt i brand: -Man får et gys

To personer blev fundet døde i en nedbrændt villa i Blåvand. Den ene er blevet dræbt, mens den anden er død af kulilteforgiftning i forbindelse med branden.

Udgivet Opdateret

En villabrand på Bytoften i Blåvand udviklede sig tirsdag til en drabssag, da husets to beboere, en 61-årig mand og en 85-årig kvinde, blev fundet døde i huset.

Politiets hidtidige efterforskning har siden konkluderet, at manden er blevet dræbt inden branden. Hvordan han er blevet dræbt, vil politiet på nuværende tidspunkt ikke udtale sig om. Den 85-årige kvinde er død af kulilteforgiftning grundet branden.

Onsdag aften kunne Syd- og Sønderjyllands Politi anholde en 19-årig tysk mand, der er sigtet for manddrab. Han blev anholdt i Blåvand.

At en potentiel morder – selv efter drabet –  har opholdt sig i den lille by på Danmarks vestkyst, får det til at løbe koldt ned ad ryggen på naboen til huset på Bytoften.

Det fortæller naboen, der har boet i huset ved siden af parret i 20 år, til Newsbreak.dk. Naboens navn er redaktionen bekendt:

– Når man hører det, så får man et gys. Men nu er han jo heldigvis anholdt, siger hun.

Hvorvidt den 19-årige har nogen relation til de afdøde er endnu uvist.

Den 19-årige bliver torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg. Politiet har anmodet om dørlukning.

Mistænkeligt dødsfald bliver til drab

Siden tirsdag har politiet efterforsket intenst i området omkring villaen på Bytoften, der allerede tidligt blev betragtet som et muligt gerningssted. Allerede tirsdag så det ifølge en nabo ud til, at politiet gik og ledte efter noget.

Husets 61-årige mandlige beboer er indehaver af en restaurant i Blåvand, hvor han er en kendt figur.

De to døde naboer og den massive polititilstedeværelse har naturligt nok vakt røre på den lille vej. Det fortæller naboen, der kun bor 10 meter fra gerningsstedet, til Newsbreak.dk torsdag:

– Det er meget ubehageligt – jeg har slet ikke været mig selv lige siden. Vi er jo også begge nogle halvgamle kanutter, så man bliver jo bange, når man bor lige op og ned af det, siger hun.

Hun fortæller, at politiet igen torsdag er massivt til stede i området.

Vågnede midt om natten

Naboen vågnede tidligt natten til tirsdag. Her bemærkede hun med det samme, at ikke alt var, som det skulle være:

– Pludselig undrede jeg mig over, at det blev overvældende lyst gennem vinduerne. Jeg skal love for, at jeg fik rusket manden godt og grundigt ud af sengen, sagde naboen til Newsbreak.dk tirsdag.

Villaen er bygget sammen af to huse, og den har tidligere været udlejet som sommerhus i det populære Blåvand, hvor især mange tyske turister rejser til. Ifølge udlejningssiden er der tale om en villa fra 1972, der er blevet renoveret i 90’erne.

Politi til stede i området

I de kommende dage vil politiet fortsat være markant til stede i Blåvand. Det fortæller efterforskningsleder Jacob Ulvedal til Newsbreak.dk.

Det både af hensyn til efterforskningen af den konkrete sag, men også af hensyn til de mærkede borgere i lokalområdet:

– Vi opfordrer stadig folk til at rette henvendelse, hvis de har bemærket noget. Det kan man både gøre på 112 eller ude i lokalområdet, hvor der vil være betjente til stede.

– Her kan man også få lov at tale med betjente, hvis man har behov for at tale om sagen generelt. Det er noget, der har gjort indtryk, siger Jacob Ulvedal.

Powered by Labrador CMS