Skip to main content

Nægter at aflyse kæmpefest

Copenhagen Pride, der i 2021 også er vært for WorldPride, vil fortsat gennemføre eventet trods nye retningslinjer

Citathistore: TV2 Lorry.

Mens flere musikfestivaler tirsdag har aflyst sommerens begivenheder, så forventer Copenhagen Pride forsat at kunne afholde det planlagte event fra den 12. til den 22. august.

Det fortæller Benjamin Hansen, der er næstforperson i Copenhagen 2021, til TV 2 Lorry.

– En ting er sikkert, og det er, at vi kommer til at gennemføre eventet, siger han og uddyber:

– Vi forsætter planlægningen efter de retningslinjer, som vi har nu. Men vi håber og appellerer til, at politikerne vil genbesøge dem, siger Benjamin Hansen og understreger, at man anerkender udmeldinger, men betragter den som overforsigtig.

I 2021 er Copenhagen Pride samtidig vært for den internationale WorldPride 2021, mens Pan Idræt i samme periode er vært for LGBTI+ sportsstævnet EuroGames. Arrangementet går under den fælles titel Copenhagen 2021.

Derfor er arrangementet også opskaleret og kalder på endnu mere planlægning end normalt.

– Eventet i år er ti gange så stort både i økonomi og omfang. Samtidig omfatter det også EuroGames. Det er første gang, at de to events foregår samtidig i samme by og periode.

– Så for os handler det ikke bare om at indhegne et enkelt område og kontrollere nogle menneskemasser. Vi har aktiviteter i hele byen, så det er langt mere omfattende.

Aktiviteter indendørs og udendørs

De forskellige aktiviteter kommer både til at foregå indendørs og udendørs rundt i København.

Med de nye udmeldinger er der – ifølge Benjamin Hansen – ikke behov for at foretage de store ændringer ved de indendørs aktiviteter. Det er der til gengæld ved de udendørs.

– Vi er ikke et aflukket event som eksempelvis en festival. Vi er i stedet en åben festival uden billetter og hegn. Derfor bliver vi nu nødt til at indhegne alle udendørs venues og tjekke coronapas og inddele folk i sektioner. Det gør eventet og opbygningen helt anderledes.

– Når man har 50 events over ti dage i to lande, så er det meget omfattende ændringer. Planlægningen af indhegning, test og tjek af coronapas vil blive så omfattende, at vi nu skal ind og se på, hvordan vi skal prioritere vores tid fremad for at nå i mål, siger Benjamin Hansen.

Vil lave digitale events

Folkene bag Copenhagen 2021 har i de seneste måneder arbejdet med at udvikle et digitalt format med interaktive events, som folk, der ikke kommer til at være i København til august, kan deltage i. Alligevel er der fortsat mange ting, som der skal tages stilling til i de kommende uger.

For om der skal gratis billetter til for at styre folkemængderne, og om det er muligt at lave en zoneinddelt parade, er nogle af de ting, som folkene bag eventet skal bruge den kommende tid på at undersøge.

– Vi har længe arbejdet med flere scenarier, og nu gennemgår vi igen alle planer, venues og events et ad gangen og laver rammer for, hvordan de kan afvikles indenfor de udmeldte retningslinjer og så kommer vi med en fuld plan, så snart vi er klar, siger Benjamin Hansen.

Mange festivalers aflysninger kommer efter, at der natten til tirsdag blev indgået en politisk genåbningsaftale, der lægger op til, at man må være 2000 deltagere ved festivaler mellem den 21. maj og den 1. august, og 5000 deltagere efter den 1. august.

Del din kommentar