Nedbrud efter voldsom strømulykke: To personer kvæstet

Rengøring af en transformatorstation gik fredag helt galt.

Udgivet Opdateret

En større del af det vestlige København er fredag ramt af strømafbrydelse.

Det skyldes, at der udbrød brand i en transformatorstation på Koppelvænget i Brønshøj ved en voldsom arbejdsulykke, der skete kort før klokken 12, oplyser vagtchef ved Københavns Politi Henrik Brix til Newsbreak.dk

– Det er to folk, der er ved at rengøre et transformatorskab, de får lavet en kortslutning, og de får begge to får strøm igennem sig, siger Henrik Brix.

– Det er nogen, der er vant til at arbejde med den slags, så hvad der lige går galt, det ved jeg ikke, uddyber vagtchefen.

Begge personer er bragt til Rigshospitalet, hvor de meldes uden for livsfare, men politiet kender ikke deres nærmere tilstand.

Et ordentligt knald

Henrik Brix fortæller, at det har været eksplosionsagtigt, og at der opstod en såkaldt lysbue – en slags vedvarende gnist eller lyn – ved ulykken.

– Det giver et ordentligt knald – jeg vil gætte på, at der er lidt mere end 220 volt, der er i sådan en transformaterstation. Og jeg ved, hvordan det siger pop, derhjemme, når jeg skifter en pære, og lige får ramt det forkerte. Det her tænker jeg er lidt det samme, bare noget mere voldsomt, siger Henrik Brix.

Arbejdstilsynet og den berørte virksomhed er nu på stedet for at forsøge at klarlægge, hvorfor ulykken skete.

Som følge af uheldet er der strømafbrydelse i både Brønshøj, Søborg og Husum.

– Strømmen er ved at være tilbage i en del af de berørte områder, siger Hernik Brix.

Radius Elnet A/S oplyser dog på Twitter, at nogle af de berørte husstande kan mangle strøm helt frem til klokken 18 i aften.

 

Powered by Labrador CMS