Skip to main content

Nets deler advarsel: Du skal ignorere og slette denne svindelbesked

Du må IKKE åbne beskeden.

Sådan ser den omtalte besked ud. Foto: Digitaliseringsstyrelsen.

Sådan ser den omtalte besked ud. Foto: Digitaliseringsstyrelsen.

“Din NemID er suspenderet for mistænkt aktivitet. For at genåbne det, bedes du bekræfite dine detaljer.” Sådan er ordlyden på en besked, der for tiden huserer på danskernes mobiltelefoner. Men der er noget galt.

Det kan se ud som om, at det er Nets, der står bag beskeden, når nu den handler om NemID.  Men det er det ikke. Faktisk advarer Nets, sammen med Digitaliseringsstyrelsen, om beskeden på Twitter.

Digitaliseringsstyrelsen skriver:

“Ny snyde-sms i omløb. Har du modtaget en? Klik ikke på linket – og slet beskeden! #smishing #NemID“.

Også Nets advarer

Det omtalte Tweet er blevet registreret og videresendt af Nets, der som bekendt har ansvaret for NemID. Men kommer der faktisk en dag, hvor dit NemID er suspenderet, får du ikke besked om det i en SMS med et link, du skal klikke på.

Newsbreak.dk har onsdag aften ikke haft held til at træffe Nets for en kommentar, men vi har før omtalt denne type svindelbeskeder. Det har andre medier også, og da en bølge af svindelbeskeder huserede i juni, talte Ekstra Bladet med  pressechef ved Nets, Søren Winge, der kunne fortælle, at Nets ikke sender sådanne beskeder som den, du kan se i galleriet til denne artikel.

– Vi ser fra tid til anden de her forsøg på phising, og her er det altså vigtigt ikke at klikke på links og slet ikke indtaste personfølsomme oplysninger, sagde Søren Winge til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet fortalte i juni, at svindelbeskeder ofte indeholder et link, folk skal klikke på. Gør man det, bliver man bedt om at afgive sine kontooplysninger, og her kan det gå rigtig galt.

En god tommelfingerregel er, at Nets aldrig ville bede om hverken CPR-nummer, kreditkortnumre eller kontrolcifre i mails eller andre beskeder.

Del din kommentar