Skip to main content

NGO’er: Danmark skaber katastrofe for fattige

Newspaq

Newspaq

Newspaq

Newspaq

33 organisationer beskylder politikerne for at tage penge fra verdens fattigste. Foto: Tobin Jones/AP

33 organisationer kommer nu med et nødråb til politikere: 2,5 milliarder færre til ulande skaber en katastrofe

Politikerne er ved at skabe en katastrofe, når man vil lade verdens fattigste betale for verdens mest forfulgte, fordi regeringen vil spare 2,5 milliarder kroner på ulandsbistanden for at finansiere en del af prisen på 4,5 milliarder kroner ved at modtage 20.000 asylsøgere.

Det siger Red Barnets vicegeneraldirektør, Jonas Lindholm, på vegne af 33 bistandsorganisationer som Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke og Ibis. De kritiserer i avisannoncer lovforslaget, som regeringen onsdag forhandlede med SF og Enhedslisten på næste års finanslov.

– At tage penge fra de allermest fattige og give til de allermest forfulgte, er ikke en logik, som vi synes er særlig hensigtsmæssig. Vi 33 ngo’er kæmper for verdens svageste og siger fra, uanset hvem der beskærer støtten til dem. Det er præcis, hvad vi gør nu, siger Jonas Lindholm.

Venstre vil som regeringen skære 2,5 milliarder kroner i ulandsbistanden. De 33 ngo’er vil hverken blande sig i partipolitik eller foreslå, hvor regeringen finder flere penge til asylsøgere på et statsbudget med 700 milliarder kroner, fastslår Jonas Lindhom.

I annoncen hedder det:

“Derfor skal dette forslag stoppes. Vis politikerne, at du ikke vil være med til at tage penge fra de aller fattigste og skabe endnu en katastrofe. Brug din stemme. Besøg os på vores facebook-sider.”

Jonas Lindholm kalder det “uværdigt og udansk”, at regeringen bryder regeringsgrundlaget og Danmarks internationale forpligtelse om at bruge mindst 0,7 procent af BNI på bistand til verdens fattigste.

Forslaget rammer også de 33 ngo’ers arbejde, som delvis finansieres af ulandsbistand fra Danmark og EU, påpeger Jonas Lindholm.

– Det får konsekvenser for de børn, som vi hjælper. Det kan ikke være anderledes, siger han.

/ritzau/

Del din kommentar