Skip to main content

Ni personer anholdt for den samme tåbelighed på ét døgn

Politiet har særligt fokus på den overtrædelse for tiden.

De mange bilister blev sigtet for samme forseelse. Arkivfoto: Elo Christoffersen.

De mange bilister blev sigtet for samme forseelse. Arkivfoto: Elo Christoffersen.

Som Newsbreak.dk har fortalt, har politiet landet over i hele juli måned fokus på sprit- og narkobilister.

Det betyder desværre ikke, at alle landets potentielle påvirkede så kampagnen som en anledning til at holde sig fra rattet. Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi oplyser i døgnrapporten for kredsen, at man i løbet af ét døgn mødte hele ni påvirkede i kredsen. Samtlige ni trafikanter blev sigtet for spritkørsel.

Da politiet annoncerede, at de i juli går på jagt efter de påvirkede bilister, kunne man også læse, at trafikulykker grundet spritkørsel er mere hyppige end i november og december, der ellers er kendt som julefrokostperioden.

Blodige perioder

I månederne juni og juli, fra 2013 til 2017, blev 192 personer dræbt i ulykker, hvor narkotika eller spiritus var en medvirkende faktor, mens tallet var 133 for november og december fra 2013 til 2017.

– Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre, sagde Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse, da man annoncerede indsatsen.

– Vi skal alle sammen hjælpe hinanden med at forhindre spirituskørsel, men det kan måske føles svært at overtale en anden til at lade bilen stå. Især hvis du ikke er sikker på, hvor meget han eller hun har drukket, lød det fra Christian Berthelsen.

Del din kommentar