Skip to main content

Norsk politi har undersøgt Peter Madsens dna: Her en konklusionen

Norsk politi vil undersøge, om Peter Madsen kan hænges op på uopklarede drabssager i Norge.

Norsk politi har ved hjælp af dna fastslået, at Peter Madsen, der er sigtet for at dræbe den svenske journalist Kim Wall i sin ubåd, ikke står bag uopklarede drab i Norge. Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix

Norsk politi har ved hjælp af dna fastslået, at Peter Madsen, der er sigtet for at dræbe den svenske journalist Kim Wall i sin ubåd, ikke står bag uopklarede drab i Norge. Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix

Norsk politi har fået tilsendt dna fra Peter Madsen for at undersøge, om han skulle stå bag nogle af de uopklarede drab i landet.

Et tjek af hans dna viser, at han ikke kan forbindes til uopklarede sager i Norge, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Ifølge Espen Erdal fra en specialenhed i norsk politi, der efterforsker gamle og uopklarede drabssager, var der tale om et rutinetjek.

– Vi har ingen information, som tilsiger, at Madsen skal være involveret i uopklarede forbrydelser her i landet. Dog er dette et tjek, vi mener er rigtigt at gennemføre, siger Erdal., siger han til NTB.

Tidligere onsdag oplyste blandt andet det norske medie NRK, at norsk politi ville bede det danske politi om at sende Peter Madsen dna-profil. Men det er altså allerede sket.

Forleden kom det frem, at svensk politi agter at gennemføre et lignende tjek. Det sker, når Danmark og Sverige fra 1. november får mulighed for at søge i hinandens dna-registre, rapporterede den svenske tv-station TV4.

– I løbet af november vil vi køre alle de drab, som vi ikke har opklaret, gennem det danske register, også Peter Madsens, det sker helt automatisk, sagde kriminalkommissær Mattias Sigfridsson til tv-stationen.

Undersøges også i Danmark

Også i Danmark undersøger politiet, om den 46-årige Madsen kan sættes i forbindelse med uopklarede forbrydelser.

Blandt andet har Københavns Politi selv nævnt sagen om en japansk turist, der for mange år siden blev fundet dræbt og parteret.

Ubådsejeren er sigtet for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall, da hun i august var med ham ude at sejle i hans ubåd.

Madsen nægter sig skyldig i drab. I retten har han forklaret, at Wall døde i forbindelse med en ulykke på båden, og at han efterfølgende smed liget i vandet. Han har ingen forklaring på, at liget er blevet parteret.

Del din kommentar