Skip to main content

Nu bliver det for alvor koldt

Der er udsigt til tocifrede minusgrader de kommende nætter

Vinteren har bidt sig fast i Danmark, og små ændringer i vejret de kommende dage betyder, at det der ser ud til at blive meget, meget koldt.

Mette Zhang, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, fortæller Newsbreak.dk, at man i skrivende stund har varslet om farligt vejr to steder i Danmark onsdag, og at man derudover forventer nogle meget kolde nætter.

Det ene af de to vejrvarsler er for Bornholm, hvor man forventer, at der frem til midnat kan falde op til 30 centimeter sne. Derudover er der risiko for snefygning. I Trekantsområdet forventer man, at der frem til onsdag formiddag kan falde op til 20 centimeter sne. For begge områder lyder det fra DMI, at snemængderne kan variere meget fra sted til sted.

Det bliver koldt

Vejret onsdag bliver ellers mest skyet. Mette Zhang forventer ikke, at der falder særlig meget sne i Danmark, udover over de to varslede områder, og måske et drys over Sjælland i løbet af dagen. Som dagen skrider frem, vil vejret klare op, og der er derfor udsigt til lidt eller nogen sol, bortset fra på Bornholm, hvor man altså kan forvente overskyet og snevejr hele dagen.

Temperaturen onsdag vil ligge omkring to graders frost, mens temperaturen i aften og i nat vil falde, til mellem minus fire og -10 graders frost. Over Bornholm er der desuden mulighed for lokale snebyger.

Sneen bliver liggende i Danmark den kommende tid. Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix

Sneen bliver liggende i Danmark den kommende tid. Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix

Mette Zhang fortæller, at nattetemperaturerne i de kommende dage kommer til at byde på mere kulde, og det er der en god grund til.

– Det ser ud til, at det klarer meget mere op, og vinden aftager nok en smule. Klart og stille vejr om natten, især i områder med sne, betyder, at temperaturen kan falde kraftigt, siger Mette Zhang.

Natten til fredag, lørdag og søndag er der derfor udsigt til voldsomt koldt vejr, ned til -13 graders frost.

Det rolige og klare vejr betyder, at risikoen for mere sne er lav. Men den sne, der er faldet, bliver altså liggende for nu.

Del din kommentar