Skip to main content

Nu bliver det varmt: Her får de over 20 grader

Det betyder dog ikke, at det er slut med gråt regnvejr

Hvis alt falder på plads, er der udsigt til 20 graders varme flere steder i landet både søndag og mandag. Foto: Scanpix.

Hvis alt falder på plads, er der udsigt til 20 graders varme flere steder i landet både søndag og mandag. Foto: Scanpix.

Forårsvarmen er på vej til Danmark, og hvis man er heldig, kommer det til at blive en varm og solrig oplevelse. Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, er det på søndag, at der for alvor er lagt op til, at varmen endelig spreder sig ud over landet, mens der indtil da er mere gråt og vådt vejr på programmet.

Vagthavende meteorolog, Martin Lindberg, fortæller, at vejret torsdag byder på seks til 10 graders varme, og at det bliver ret blæsende. Derfor kommer dagen til at føles ganske kølig.

Flere byger

Også fredag er der udsigt til spredte byger, og fredag morgen er der endda risiko for stedvist glatte veje i den sydlige del af landet. Temperaturerne i dagtimerne fredag vil ligge mellem syv og 10 graders varme, og vinden vil være let til frisk.

Lørdag sker der en lille udvikling. Vinden tager af, der er udsigt til enkelte byger først på dagen, men derudover er der mulighed for at få solen at se. Samtidig kommer der varmere vejr til Danmark, og det betyder, at der søndag og mandag er mulighed for over 20 graders varme flere steder i landet.

Der er dog det forbehold, at det er usikkert, hvor i landet det bliver varmest, da det ifølge Martin Lindberg handler om, hvor meget solen får lov til at skinne i de enkelte landsdele.

Der kommer sol

Martin Lindberg tror, at hele landet får solen at se på et eller andet tidspunkt i løbet af søndagen, men hvor der i Nordjylland måske er tale om maksimalt et par timers med solskin, er der på Bornholm mulighed for flere timers uafbrudt sol, og det vil få temperaturerne til at stige mærkbart på solskinsøen, målt mod det nordjyske.

– Hvis prognoserne er rigtige, bliver det varmt i hele landet, siger Martin Lindberg om vejret søndag og mandag.

Men hvis prognoserne ikke holder stik, og kommer der flere byger og mindre sol til eksempelvis Jylland, så stopper termometeret med at stige, når det har nået 17-18 grader.

Ustabilt

Hvor man hos DMI tror på, at temperaturerne søndag vil ramme omkring de 20 grader, er der altså en chance for, at det bliver endnu varmere mandag. Men.

– Det er igen usikkert, hvor meget sol, der kommer, siger Martin Lindberg.

 

Del din kommentar