Skip to main content

Nu er chat-spøgelset fundet

Nu er der nyt i sagen om den mystiske spøgelses-chatter, som huserede på Odder Kommunes videomøder

Nu er den mystiske mand afsløret. Foto: Screendump Odder Kommune

Nu er den mystiske mand afsløret. Foto: Screendump Odder Kommune

Alle alarmklokker bimlede, da en ukendt mand dukkede op på video-chatmøderne i Odder Kommune. Det viste sig hurtigt, at han ikke en person, som sneg sig ind og lyttede med.

Men nu fortæller virksomheden bag softwareløsningen, StarLeaf, hvem manden er. Og han var også til en start ukendt i virksomheden.

– Da jeg først så billedet, var det også et mysterium for mig, men det var fordi, jeg aldrig har set ham uden fuldskæg, fortæller kundechef i StarLeaf Will MacDonald til Newsbreak.dk og fortsætter:

– Han er faktisk en af vores ingienører og har været i virksomheden i mere end 10 år. Han hedder Richard, og bliver ofte kaldt Richy Rich grundet sin unge alder, da han startede på StarLeaf.

Bedste model

Årsagen til at han overhovedet er en del af programmet, er, at man har brugt hans ansigt til at teste den kunstige intelligens i software. Den skulle genkende ansigter.

Og særligt derfor, var det også vigtigt, at virksomheden barberede deres ingeniør.

– Derfor skulle vi også bruge et billede, hvor hans var barberet, så systemet ikke kun lærte at genkende personer med skæg! siger Will MacDonald til Newsbreak.dk.

Der er dog rig mulighed for, at Richard bliver en fast vil være testbillede, når virksomheden tester kameraindstillinger igen.

– Vi kunne bruge forskellige mænd og kvinder i fremtiden, men vi tænker, at Richy Rich er lige så god som hvilken som helst britisk model. Vi har ikke den samme genpulje, som I har i Danmark, fortæller han.

Nu har StarLeaf så rettet problemet i deres fremtidige udgaver af chatsystemet, så Richard ikke dukker op længere.

Del din kommentar