Skip to main content

Nu er der nyt om Prins Philips tilstand

Prins Philip, der er gift med dronning Elizabeth, blev indlagt for en sikkerheds skyld tirsdag i sidste uge.

Rpins Philip er indlagt på King Edward VII-hospitalet i London. Foto: Hannah Mckay/Reuters

Rpins Philip er indlagt på King Edward VII-hospitalet i London. Foto: Hannah Mckay/Reuters

Den 99-årige, britiske prins Philip er i bedring, men skal stadig være indlagt i nogle dage mere.

Han ser frem til at blive udskrevet, siger hans søn prins Edward til tv-stationen Sky News.

– Han har det godt og reagerer på behandlingen, men det er ikke ventet, at han forlader hospitalet i de kommende dage, skriver kongehuset i en meddelelse.

Prins Edward fortæller, at han har talt med sin far for nyligt, hvor Philip gav udtryk for, at han glædede sig til at blive udskrevet.

– Vi krydser fingre, siger Prins Edward til Sky News.

Indlagt i syv dage

Prinsen har tilbragt i alt syv nætter på et hospital i London, efter at han blev indlagt tirsdag i sidste uge.

Prins Philip, der er gift med dronning Elizabeth, blev indlagt for en sikkerheds skyld om aftenen tirsdag den 16. februar. Det skete på opfordring fra den kongelige huslæge, efter at prinsen havde følt sig sløj.

Oprindeligt lød meldingen fra det britiske kongehus, at prinsen ville være indlagt i nogle dage. Det er nu foreløbigt blevet til en uge.

Ikke coronarelateret

Både prins Philip og dronning Elizabeth har fået første vaccinestik mod coronavirus. Prinsens indlæggelse skulle da heller ikke være coronarelateret.

Prins William, der er søn af prins Charles, meddelte mandag, at prins Philip er “o.k., og at familien holder øje med ham”.

Prins Charles er dronning Elizabeths ældste søn og nummer et i den britiske tronfølge. Prins William er nummer to.

Har været indlagt før

I slutningen af 2019 blev prins Philip også indlagt på King Edward VII-hospitalet i London. Han blev udskrevet efter nogle dage.

Prins Philips indlæggelse er faldet sammen med en ny udmelding fra prins Harry og hustruen Meghan. De to meddelte fredag, at de officielt trækker sig fra alle deres forpligtelser i den britiske kongefamilie.

Parret, der har titel af hertug og hertuginde af Sussex, chokerede sidste år kongefamilien ved at meddele, at de havde planer om at trække sig.

36-årige Harry og 39-årige Meghan er flyttet til det sydlige Californien for at leve et mere uafhængigt liv og for at undslippe den britiske presse.

Del din kommentar