Skip to main content

Nu har DMI nyt om sommervejret

Pinsen nærmer sig

Vejret i den kommende tid kan godt byde på solskin og blå himmel. Men det bliver ikke videre varmt. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Vejret i den kommende tid kan godt byde på solskin og blå himmel. Men det bliver ikke videre varmt. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, Dan Nilsvall, husker en maj måned for ikke så mange år siden, hvor dagtimerne bød på 25-30 graders varme.

Den maj kan føles meget langt tilbage i tiden, når man ser på vejret for maj måned i år, hvor der igen i dag er udsigt til 10-15 graders varme og en vekslen mellem solskin, skyer og regnvejr. I år virker det til, at sommeren lader vente på sig, selvom der er lyspunkter her og der, også i dagens vejrudsigt.

– Der er mange, der er stået op til en stor, gul sol, siger Dan Nilsvall. Den gule sol bliver dog gemt væk bag skyer i løbet af morgenen, akkompagneret af regnvejr, som forventes at brede sig til store dele af landet.

Der er mere på vej

Dan Nilsvall fortæller, at skyerne forsvinder igen ud på eftermiddagen, men de vender tilbage i nat, hvor der er udsigt mere regnvejr, og regnvejret vil præge fredagens vejr på tværs af landet.

Kigger man mod weekenden, og pinsen, er der udsigt til kølige temperaturer og risiko for både skyer og regn. Og den form for vejr kan man godt vænne sig til.

– Det ser ud til, at det kan blive ved maj måned ud, siger Dan Nilsvall.

Den forsinkede sommer

Dan Nilsvall fortæller, at sommeren generelt virker til at være noget forsinket i år, målt mod sidste år, og ifølge meteorologen skal vi ikke mere end tre år tilbage i tiden, før maj måned bød på op til 30 graders varme.

Sidder man og savner sådanne temperaturer, kan det være, at man har glemt, hvad de også betød for den kommende tid.

– Sommeren var ekstremt tør, siger Dan Nilsvall.

Faktisk var sommeren så tør, at det var forbudt at grille, men den slags forbud er der ikke udsigt til i år, med det vejr vi har nu.

Til gengæld skal man altså leve med nogle våde og til tider grå dage, der ikke er videre varme.

– Pinsen bliver en kølig affære og en pose med blandede bolcher, ikke af den varme slags, siger Dan Nilsvall.

Del din kommentar