Skip to main content

Nu kommer brintbiler til Esbjerg

Foto: brintbiler.dk.

Foto: brintbiler.dk.

Foto: brintbiler.dk.

Foto: brintbiler.dk.

Esbjerg Kommune vil investere i mindst fem brintbiler. Her ses en brintbil – en Hyundai ix35. Foto: brintbiler.dk.

Som Danmark EnergiMetropol har Esbjerg stort fokus på at optimere brugen af energi. Derfor indkøber Esbjerg Kommune fem brintbiler i et forsøg, som på sigt skal gøre kommunens køretøjer mere miljøvenlige.

Esbjerg Kommune har en ambitiøs plan om at nedbringe kommunens udledning af CO2. Som kommunens største arbejdsplads er der et ansvar i at køre så miljøvenlig som muligt. Derfor er Esbjerg Kommune ved at investere i elbiler. Til de længere ture vil kommunen investere i brintbiler, der kan køre op til 600 km. på en tankfuld brint.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup, har i en uge prøvekørt en brintbilmodel, som kommunen overvejer at investere i. Hans umiddelbare vurdering af bilen er positiv:

– Det har været en fin oplevelse at prøvekøre brintbilen. Den er meget behagelig at køre i og kvik i optrækket. Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk på forhånd, men det blev gjort til skamme, og jeg kunne nu sagtens vænne mig til at køre en sådan bil. En fordel er helt klart også den øgede aktionsradius i forhold til en elbil, fortæller Johnny Søtrup.

Vil investere i mindst fem brintbiler

I samarbejde med firmaet H2 Logic overvejer Esbjerg Kommune derfor nu at investere i minimum fem brintbiler, som skal være med til at nedbringe kommunens udledning af CO2. Fordelen ved brintbilen er, at den udleder 90 % mindre CO2 end konventionelle biler (til sammenligning med alm. benzinbiler. Kilde FDM).

Desuden undgås partikelforurening, da udstødningen er ren vanddamp. Brintbilen kan bruges på de længere strækninger, da den har en rækkevidde på op til 5-600 km pr. tank. Brintbilen er udstyret med automatgear og støjer meget lidt. Optankning af brintbilen kan gøres næsten lige så hurtigt som ved en konventionel bil (3 minutter).

Det er firmaet Danish Hydrogen Fuel A/S (der er ejet af H2 Logic, OK og Strandmøllen), som vil investere i en brint tankstation i Esbjerg. Den er omkostningsfri for kommunen, hvis kommunen minimum anskaffer 5 brintbiler. Dermed kan både kommunen og andre, der kan være interesseret i at investere i en brintbil, få fyldt brint på deres bil.

Del din kommentar