Sjælland forbereder sig på bidende kulde

Foto: Jens Astrup/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Den østlige del af Danmark kan forvente temperaturer helt ned til minus ti grader natten til mandag.

Vanter, hue, halstørklæde og vinterdæk. Det bør være opskriften for sjællænderne og københavnerne, når arbejdet kalder igen mandag morgen.

Ifølge DMI’s prognose kan hele Sjælland opleve at få temperaturer helt ned til minus ti grader natten til mandag. Myndighederne forbereder sig da også på en travl morgen.

– Vi håber ikke, at det giver større udfordringer, men vi er parate, hvis der sker noget stort, for der kan godt komme en del færdselsuheld, siger Frederik Riber, operationschef ved Københavns Brandvæsen, til Ritzau.

– Vi skal nok få travlt mandag morgen, tilføjer han.

Kør efter forholdene

Frederik Riber understreger, at langt de fleste uheld kan undgås, hvis man kører efter forholdene.

Hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi følger man også situationen tæt. Vagtchef Ole Hald anbefaler borgerne at holde øje med medierne i løbet af aftenen, natten og morgenen for at holde sig opdateret på udviklingen.

– Hvis man virkelig har brug for at køre, så er det meget vigtigt at køre efter forholdene, og hvis det slet ikke er nødvendigt, så bliv hjemme, siger han.

Der er dog ikke udsigt til ret meget mere sne, oplyser DMI. Bæltet af nedbør ligger søndag eftermiddag over det sydlige Danmark og bevæger sig mod syd.

Men risikoen for glatte veje er til stede over hele landet, men koldest bliver det altså i den østlige del af Danmark.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS