Skip to main content

Nyd vejret: Så varmt bliver det i dag

Hos DMI kan man dog se, at det flotte vejr ikke fortsætter for evigt

Vejret onsdag byder på op til 23 graders varme og masser af sol. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix.

Vejret onsdag byder på op til 23 graders varme og masser af sol. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix.

Dagens vejr byder på megen sol, få skyer og ganske lidt vind. Det betyder, at der er udsigt til en flot dag, selvom det starter med at være mere gråt nogle steder end andre. 

Vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, Martin Lindberg, fortæller, at man i Jylland kan vågne til en overskyet himmel, men at skyerne forsvinder, som dagen skrider frem. 

Temperaturmæssigt findes de største forskelle mellem kyst og land, da man ved kyster med pålandsvind må nøjes med temperaturer mellem 13 og 17 grader, mens man længere inde i landet i gennemsnit får mellem 19 og 23 graders varme. 

Flot torsdag

Nattens vejr byder på tørt og klart vejr, men der kan komme skyer ind over landet igen, som det skete natten til onsdag over Jylland. 

Torsdag er der udsigt til nogen eller en del sol, og i modsætning til dagens vejr ser det ud til, at skyerne i højere grad bliver hængende over Danmark torsdag. Det betyder dog ikke, at det bliver koldere.

- Luften er lidt varmere, siger Martin Lindberg til Newsbreak.dk. 

Dermed regner han med temperaturer mellem 19 og 24 grader torsdag, omend det igen ser ud til at blive koldere ved kysterne. 

Flere skyer

Fredag er der også udsigt til flere skyer og en tiltagende vind. Luften er dog varm, hvilket betyder 18 til 23 graders varme. 

Martin Lindberg fortæller, at lørdagen ser ud til at blive noget mere dramatisk end de foregående dage, hvad vejret angår. 

Her vil en koldfront trække ind over landet, hvilket betyder, at vinden tager til. Der er også udsigt til regnbyger lørdag og temperaturer på maksimalt 19-20 grader. 

Martin Lindberg fortæller, at der søndag til gengæld er udsigt til mere varm og mere sol igen. 

- Det svinger lidt frem og tilbage, siger Martin Lindberg. 

Ustadigt

Svingningerne ser ud til at fortsætte. Ifølge DMI er der udsigt til et mere ustadigt vejr i næste uge, omend det er svært at sige, hvornår det sætter ind. 

Det betyder, at der i næste uge er udsigt til mellem 15 og 20 grader og ellers mere regn, end man har været vant til på det seneste. Ifølge Martin Lindberg er det i så fald regnvejr, der vil falde på et tørt sted.

- Vi har brandfare på Sjælland. Det er tørt i de østlige landskaber, siger Martin Lindberg.

Del din kommentar