Skip to main content

Oppositionen smidt ud af forhandlingsrummet

Den blå blok på Christiansborg er efter eget udsagn blevet smidt ud af forhandlinger om genåbning

Kristian Thulesen Dahl (DF). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kristian Thulesen Dahl (DF). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige har tirsdag samlet forladt forhandlingerne om en delvis genåbning af Danmark.

Det oplyser Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, efter forhandlinger med justitsminister Nick Hækkerup (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tirsdag aften.

Ifølge Venstre-formanden fik partierne besked på, at regeringen ikke ønsker at lempe corona-restriktionerne yderligere end en ekspertgruppe mandag anbefalede.

Da oppositionspartierne ønskede yderligere lempelser, blev de ifølge Jakob Ellemann-Jensen bedt om at forlade forhandlinger. Han betegner det som, at de blev “smidt ud”.

Også Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, har bekræftet, at hans parti er ude af forhandlingerne.

Ingen politisk forhandling

Ifølge Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, var der ingen “politisk forhandling”, da Folketingets partiledere og sundhedsordførere holdt møde tirsdag om en kommende genåbning af Danmark.

– Der var ingen refleksion over indholdet af det, vi kom med, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter at en samlet opposition tirsdag har forladt forhandlinger om en kommende genåbning af Danmark.

Han fortæller, at partierne kom med deres indspark til genåbningen.

– Så beder Nick Hækkerup (justitsminister, red.) os om at koble af og forlade mødet, og så vil han fortsætte mødet med sit parlamentariske grundlag, forklarer Kristian Thulesen Dahl.

– Det har været en ren skueproces, siger Kristian Thulesen Dahl (DF) til TV2 News om det møde om genåbning af Danmark, som er blevet afholdt tirsdag.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl var der tale om en “fire timer lang teknisk gennemgang”.

Del din kommentar