Opskrift: Pandestegte æbleskiver med kærnemælk

Her får du helt rigtige opskrift på pandestegte æbleskiver med kærnemælk. Æbleskiverne er som i gamle dage, og de både lette og luftige.

Sådan laver du de luftige og pandestegte æbleskiver med kærnemælk. Som æbleskiver blev lavet i gamle dage. Drysses med lidt flormelis og nydes med en god syltetøj til. Foto: Madensverden.dk.
Udgivet Opdateret

Intet slår de hjemmelavede æbleskiver, og de originale æbleskiver med kærnemælk er utroligt nemme at bage.

Du skal faktisk kun bruge fem ingredienser, hvoraf den ene selvfølgelig er kærnemælk.

Det tager heller ikke lang tid at lave en god portion af runde godbidder, men husk hviletiden for dejen i køleskabet. Den er vigtig for et godt resultat.

Æbleskiver med kærnemælk laves af:

250 gram hvedemel
1 teske natron
2 teskefulde rørsukker
5 deciliter kærnemælk
2 æg

-> SE OGSÅ opskrift på verdens bedste chokoladekage

Sådan laver du æbleskiver med kærnemælk:

Afmål hvedemel i en skål, og bland det sammen med natron og rørsukker.

Find et piskeris frem og pisk nu kærnemælken i æbleskivedejen lidt ad gangen, så du undgår klumper.

Derefter pisket æggene i ét ad gangen.

Pisk æbleskivedejen helt jævn, og stil den så på køl i 20 minutter.

Så er du klar til at bage æbleskiverne. Stil æbleskivepanden på kogepladen og varm panden godt op.

Kom en god klat smør i hvert hul, og fyld hullerne 2/3 op – ikke mere.

Lad æbleskiverne danne skorpe, og vend dem derefter rundt med strikkepind så resten af dejen bliver bagt. Dermed bliver æbleskiverne også runde.

Bagetiden for æbleskiver er cirka fem minutter.

Nyd de færdigbagte æbleskiver med flormelis og syltetøj.

Det skal du drikke til

Tonerne af “Jingle Bell Rocks” er så småt ved at finde vej til højttalerne. Derfor er det også nu, man skal lave sin gløgg-essens, for den skal helst trække i 14 dage for at blive rigtig god. Måske har du din helt egen opskrift, hvis ikke så læs med for at få en lækker gløgg opskrift.

Timm Vladimir er skuespiller og madmand. Han elsker gløgg og hvert år laver flere liter essens, som både nydes i år og gemmes til næste år.

Se hans gløgg-opskrift her

-> HER KAN DU se den fulde opskrift på æbleskiver

Powered by Labrador CMS