Paludan amok på direkte tv: Bliver politianmeldt

I Aftenshowet på DR kaldte Rasmus Paludan tidligere partiformand Mimi Jakobsen for "nazi-svin", og det vil hun ikke have.

Rasmus Paludan, partileder for Stram Kurs, gik fuldkommen amok på Mimi Jacobsen onsdag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Rasmus Paludan, partileder for Stram Kurs, gik fuldkommen amok på Mimi Jacobsen onsdag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Det gik fuldkommen amok i fjernsynet onsdag. Mimi Jakobsen vil nu politianmelde Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan for at kalde hende “nazi-svin” i DR’s program Aftenshowet onsdag aften. Det skriver Ekstra Bladet.

Den tidligere formand for Centrum-Demokraterne og generalsekretær i Red Barnet Mimi Jakobsen fortæller, at hun ikke vil have det siddende på sig.

– Jeg kan ikke se, at jeg kan gøre andet. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger hun til Ekstra Bladet.

Meget værre end det

Rasmus Paludan, der er formand for det islamkritiske parti Stram Kurs, afviser over for Ekstra Bladet, at han ikke mener, at han gik over stregen.

– Jeg fortryder, at jeg ikke kaldte hende meget værre ting end det. Jeg synes sådan set, at nazi-svin var rimelig mildt taget i betragtning, at hun insinuerede, at en patriotisk, dansk, politisk leder var nazist, siger Rasmus Paludan ifølge avisen.

I Aftenshowet medvirkede både Paludan og Mimi Jakobsen på samme tid. I programmet fortæller Mimi Jakobsen, at hun mener, at det, som Paludan siger, er “så tæt på nazistiske tankegange”.

Helt grelt

Lidt senere i samtalen falder udtalelsen fra Paludan i et scenarie, der er så bizart, at det fremstår uvirkeligt. Ved siden af de to sidder politisk kommentator Henrik Qvortrup som forstenet.

– Jeg synes, at hun er en nazist, siger Paludan og bliver afbrudt af Mimi Jakobsen:

– Det slipper du sgu ikke godt fra at sige om mig. Det kan jeg godt sige dig. Fandeme nej, svarer hun.

– Jo, det gør jeg, fordi du er et nazi-svin, lyder det tilbage fra Paludan.

TV-værten Mikkel Fønsskov spørger ind til, hvorfor Rasmus Paludan taler så grimt til andre mennesker, men den køber partilederen ikke. Du kan se det bizarre optrin hos DR lige her: Aftenshowet onsdag

Powered by Labrador CMS